Koopovereenkomst Stacaravan

Zonder zorgen een stacaravan of chalet verkopen

 15,00 excl. btw

(3 klantbeoordelingen)

Contract voor de koop en verkoop van een stacaravan of chalet tussen particulieren. Juist als je geen jurist bent kan deze overeenkomst je goed helpen. Voor weinig geld heb je de zaken goed geregeld. Je kunt ook onze Engelse vertaling downloaden.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Koopcontract opstellen stacaravan

Overeenkomst te gebruiken bij de koop of verkoop van een chalet of stacaravan. Je kan een dergelijke koop het beste vastleggen in een contract. In een koopovereenkomst leg je de belangrijkste zaken vast. Natuurlijk welke caravan er verkocht wordt, maar ook hoe het zit met betaling en het risico. Denk bijvoorbeeld aan schade die kan ontstaan tussen het moment van ondertekening en de overdracht.

Onze Koopovereenkomst Stacaravan is ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat moet je zelf invullen

Omschrijf de (sta)caravan zo duidelijk mogelijk, dus merk, kleur en type en als het aanwezig is een chassis of serienummer. Ook moet je zelf de verkoopprijs bepalen en of deze inclusief de spullen in de caravan is. Zorg dat duidelijk is wat er wel en niet in de koopprijs zit.

Ook moet je invullen wanneer de stacaravan wordt opgeleverd. Daarmee is voor beide partijen duidelijk wanneer een verzekering moet worden opgezegd en voor de andere partij moet ingaan.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Omschrijving van de caravan;
 • Prijs;
 • Datum van overdracht;
 • Wijze van betaling;
 • Moment van overgaan van risico;
 • Medeondertekening door partners.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij de verkoop van een stacaravan of verkoop van een caravan zijn twee zaken die geregeld moeten worden. De koop/verkoop van de caravan en de overdracht van de overeenkomst voor de standplaats. Dit laatste moet je met de eigenaar van de standplaats, de camping of het recreatiepark regelen. Zorg dat je hier duidelijkheid over hebt voor je de stacaravan overneemt.

Wat is een koopcontract voor een (sta)caravan?
De koop van een stacaravan is in principe gelijk aan de koop van iedere roerende zaak. Dat wil zeggen dat er in geregeld wordt wat de belangrijkste onderwerpen van een koop zijn. Dat is de bepaling van wat er verkocht wordt en tegen welke prijs. Daarnaast is belangrijk dat eventuele details zoals bestaande schade goed in het contract staan. Uiteindelijk is ook de datum van overdracht bepalend. Dan gaat het risico over op de koper.

Wanneer gebruik je de koopovereenkomst voor een caravan?
Eigenlijk is het in alle gevallen dat je een (sta)caravan verkoopt verstandig een contract op te maken. Dan staat voor beide partijen exact vast wat er verkocht gaat worden. Is dat alleen de caravan? Het kan zijn dat je meer verkoopt, zoals inboedel, tuinaanplanting etc. Wie zorgt bij de stacaravan voor de medewerking van de parkeigenaar? Kortom, een contract voorkomt onduidelijkheid en discussie achteraf.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Overeenkomst
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Particulier
Aantal 3 pagina's

Reviews

3 beoordelingen voor Koopovereenkomst Stacaravan

 1. Sven Feiken

  Voordelig, compleet en direct te downloaden na het afrekenen.

 2. J. Paape

  Helder contract, alleen jammer dat jullie hem niet in het Duits hebben. Ik neem aan dat er vrij vaak stacaravans aan onze oosterburen worden verkocht, met name in Zeeland.

 3. pascal

  goed opgesteld en bruikbaar voor onze situatie.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...