Verzoek Verlaging Gebruikelijk Loon

 0,75

(1 review)

Voorbeeldbrief aan de belastingdienst om niet het fiscale gebruikelijk loon te betalen aan de DGA. Deze variant van de brief is voor de situatie dat in jouw branche of sector het gebruikelijk loon veel lager ligt. Gebruik deze gratis brief.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Verlaging gebruikelijk loon

Een verzoekschrift aan de belastinginspecteur om de regeling voor gebruikelijk loon niet toe te passen. Op grond van de fiscale regelgeving moet de directeur groot aandeelhouder (DGA) een gebruikelijk loon betaald krijgen uit de BV. Dat is niet altijd mogelijk. Daarom kan je de fiscus verzoeken om af te mogen wijken van deze bepalingen. Deze brief is in het geval je van mening bent dat het gebruikelijk loon niet van toepassing is in jouw sector.
Van deze brief zijn 3 varianten:
– verzoek verlaging gebruikelijk loon starters;
– verzoek verlaging gebruikelijk loon geringe winst;
– verzoek verlaging gebruikelijk loon, omdat het gebruikelijk loon lager ligt in deze sector of voor vergelijkbare beroepen (dit document).

Wat je zelf moet regelen in deze brief

Je moet zelf kiezen of je een verlaging wilt of helemaal geen loon wilt betalen. Je moet dit onderbouwen. Meestal is er wel ergens online een onderzoekje te vinden waarin je een richtlijn kan vinden voor een gebruikelijk salaris.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • verzoek verlaging of nihilstelling;
  • uitleg met voorbeelden wat gebruikelijk loon is voor deze functie;
  • aanbod later alsnog gebruikelijk loon te betalen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het gebruikelijk loon is een bedrag dat jaarlijks wordt vastgesteld door De Belastingdienst. Het ligt iets boven de 40.000 euro. De regeling is gemaakt om te voorkomen dat een DGA geen loon zou ontvangen terwijl er in de BV wel geld is. Ontvangt de DGA namelijk geen of weinig loon, dan komt hij mogelijk voor bepaalde belasting toeslagen in aanmerking. Bovendien kan dan geld uit de BV worden gehaald met een dividenduitkering. Daarop zijn lagere belastingtarieven van toepassing dan de hoge schijf in de Inkomstenbelasting.
Je kan verzoeken om een verlaging van het gebruikelijk loon of om zelfs helemaal geen loon uit te hoeven keren.
Je biedt natuurlijk aan dat je zodra dat mogelijk is je wel een loon gaat betalen aan jezelf. Dat is logisch omdat je natuurlijk geen bedrijf bent begonnen om er niets aan te verdienen.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

1 review voor Verzoek Verlaging Gebruikelijk Loon

  1. Willem

    Je koopt een brief zodat je deze kan personaliseren naar eigen wens op je computer. Dit heeft mij weer tijd gescheeld om deze zelf te schrijven.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BV Compleet Bundel
124,95

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht met...