Brief Klacht over Reisorganisatie

 0,00 excl. btw

Als je reis niet is zoals je had verwacht dan kun je een klacht indienen. Dat kan over een vakantie, maar ook een zakelijke reis zijn. Verzamel zoveel mogelijk gegevens om je klacht te onderbouwen. Deze brief stuur je aan het reisbureau of de lokale reisleider.

Slim en snel geregeld.

Brief klacht over reisorganisatie

Gratis Brief Klacht over Reisorganisatie. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Klacht over vakantie

Bij klachten over een vakantie of zakelijke reis moet je altijd direct klagen bij de reisorganisatie. Dat doe je bij de lokale reisleiding of anders bij het reisbureau waar je hebt geboekt. Je moet ze in de gelegenheid stellen om het probleem op te lossen. Dit is heel belangrijk, want als je dat niet doet heb je meestal achteraf geen poot om op te staan.

Soms kan de reisorganisatie jou niet helpen, er is geen hotel dat lijkt op het plaatje in de folder, het strand komt niet vanzelf dichterbij. In die gevallen kun je bij thuiskomst een klacht indienen. Je hebt als consument een sterke positie als je een reisovereenkomst hebt afgesloten.

Je wilt een schadevergoeding. Geef aan waarom de reis niet voldeed aan jouw verwachtingen. Je moet ook opgeven dat je al ter plekke hebt geklaagd. Daarvoor hebben ze bij pakketreizen aparte formulieren.

Wat moet je zelf invullen

Alle feitelijke gegevens van de reis. Vooral boekingsgegevens, reserveringsgegevens, data en plaatsen. Klaag je over gegevens op de website die niet juist waren, maak direct een foto als bewijs zoals het er nu uit ziet. Maak duidelijk dat je eerder geklaagd hebt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Reis;
  • Periode;
  • Klacht.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Soms valt een reis tegen. Dat kan zijn ten opzichte van de wat te positief voorgestelde reisbeschrijving of door iets ter plaatse. Als dat gebeurt moet je proberen om dat ter plekke op te lossen. Alleen achteraf klagen kan dus niet.

Als de reisorganisatie niet wil reageren of vergoeden dan kan je terecht bij de speciale geschillencommissie voor deze branche: de Geschillencommissie reizen. Voorwaarde is wel dat het reisbureau daarbij aangesloten is. Een ander probleem kan je hebben als de reisorganisatie failliet is gegaan. Lees in dat geval ons artikel: klacht over een failliete reisorganisatie.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Klacht over Reisorganisatie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...