Brief Verzoek Verhoging Beslagvrije Voet

0,00

De beslagvrije voet is het bedrag dat jij mag houden als er beslag is gelegd. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je het niet eens bent met de uitgerekende beslagvrije voet. Een gratis brief aan schuldeiser of incassobureau om beslagvrije voet te verhogen bij loonbeslag of beslag op uitkering.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Verzoek Verhoging Beslagvrije Voet. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Verhoging beslagvrije voet

Er is beslag gelegd op jouw inkomen, dat kan loonbeslag zijn of beslag op een uitkering. Bij een dergelijk beslag moet een bepaald deel vrij gehouden worden. Dat is om ervoor te zorgen dat jij nog wel kan leven. De zogeheten beslagvrije voet is gebaseerd op de bijstandsnorm. De berekening van die beslagvrije voet moet de deurwaarder of het incassobureau doen.
Het kan natuurlijk zo zijn dat jij het niet eens bent met die berekening. Je kan online op verschillende plekken deze berekening zelf maken. Bijvoorbeeld op de site van de KBVG (de beroepsgroep van deurwaarders.

Wat je zelf moet opnemen in deze brief

Met deze brief geef je aan dat volgens jou de beslagvrije voet omhoog moet. Dus dat jij meer geld per maand over moet houden om vrij te besteden. Het is het makkelijkst als je een berekening bijsluit. Dan kan je een groot deel van de brief schrappen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • gegevens van het dossier;
  • stelling dat beslagvrije voet niet juist is toegepast;
  • onderbouwing stelling;
  • verzoek tot aanpassing;
  • verzoek tot terugbetaling teveel geïncasseerde.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Beslag op inkomen, loon of uitkering is voorzien in de wet. Het geeft schuldeisers de mogelijkheid om direct van de bron hun schulden af te lossen. Om te voorkomen dat iemand bij wie dergelijk loonbeslag is gelegd geen geld meer heeft om van te leven, bestaat de beslagvrije voet. Voor de vaststelling van die beslagvrije voet bestaan rekenprogramma’s.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Verzoek Verhoging Beslagvrije Voet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...