Converteerbare Leningsovereenkomst

 25,00 excl. btw

Converteerbare lening die de kredietverstrekker kan omzetten in aandelen in de BV. De waarde van de aandelen kun je zelf berekenen aan de hand van een gegeven formule. Dit uitgewerkte voorbeeld is overigens naast converteerbaar ook achtergesteld.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Converteerbare lening

Een overeenkomst van geldlening met conversierecht. Dat wil zeggen dat die onder voorwaarden kan worden omgezet in aandelen van de BV. Bij een faillissement is dat natuurlijk niet echt waardevol meer. Deze lening is trouwens zowel converteerbaar als achtergesteld.

Wat moet je zelf invullen

De waarde van de aandelen is hier gegeven in een formule, maar deze is slechts een voorbeeld. Ook rentepercentages en eventuele extra formele besluiten moet je nog zelf opstellen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Voorwaarden van de lening, zoals rente;
  • Directe opeisbaarheid;
  • Mogelijkheid de lening om te zetten in aandelen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bestaande aandeelhouders of financiers kunnen geld lenen aan een BV. Ter meerdere zekerheid wordt dan de mogelijkheid van conversie opgenomen. Dat wil zeggen dat men deze eerdere lening kan omzetten in aandelen. Deze lening kan je onder omstandigheden beschouwen als een vorm van eigen vermogen.

Je kan deze converteerbare lening afsluiten zonder dat je naar een notaris gaat. Op het moment dat lening gaat converteren in aandelen moet je wel naar een notaris. De overdracht van aandelen vereist namelijk een notariële akte.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Converteerbare Leningsovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...