Achtergestelde Leningsovereenkomst

 25,00 excl. btw

(2 reviews)

Achtergestelde lening om een bedrijf te starten. Een startup zoekt een partij die geld wil uitlenen. Dit contract is achtergesteld, zodat de ondernemer nog wel krediet kan krijgen bij o.a. leveranciers. Een dergelijke lening heeft een hoger risico, omdat bij een faillissement eerste andere schuldeisers aanspraak maken op hun geld.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Achtergestelde lening

Overeenkomst voor een achtergestelde geldlening. Doel is om het starten van een eigen bedrijf eenvoudiger te maken. De ontvanger (kredietnemer) is een natuurlijk persoon en beginnend ondernemer. De persoon legt zich vast om met de ontvangen gelden alleen vermogensbestanddelen te financieren die behoren tot het (fiscaal) verplichte ondernemingsvermogen.

Wat moet je zelf invullen

Je vult de geldsom, rente en aflossingstermijnen in. Verder neem je alle gegevens op die gaan over de aard van de onderneming, zoals naam en adresgegevens. Sommige onderwerpen kun je schrappen als die niet nodig zijn, zoals een boete bij te laat betalen of afsluitprovisie. Dit staat duidelijk aangegeven.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Omschrijving partijen conform fiscale vereisten;
 • Bedrag en rente;
 • Voorwaarden;
 • Aflossing.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Je wilt geld lenen aan een particulier die een onderneming start. Jij hebt daar wel vertrouwen in. Als je een gewone lening verstrekt, dan kan die ondernemer vaak geen ander geld meer lenen of krediet krijgen bij leveranciers. Daarom verstrek je een achtergestelde geldlening.

Lenen gebeurt vaak in de familiesfeer. Vroeger was er een fiscale stimulans die Tante Agaathregeling werd genoemd naar de rijke tante. Geld lenen binnen de familie is nog steeds één van de meest voorkomende manieren om een startend bedrijf te financieren.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

2 reviews voor Achtergestelde Leningsovereenkomst

 1. 56d66da484ff243cd8d696a396bbda99? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Marsha D.

  Leveren precies wat ze beloven. Veel tijd en kosten gescheeld.

 2. 31de2ccfb80c637b772bdf21f3629034? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Rieuwert Verberne

  Professioneel en eenvoudig in te vullen. Alle staat goed vermeld in het document.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...