Achtergestelde Leningsovereenkomst

24,95

Achtergestelde lening om een bedrijf te starten. Een startup zoekt een partij die geld wil uitlenen. Dit contract is achtergesteld, zodat de ondernemer nog wel krediet kan krijgen bij o.a. leveranciers. Een dergelijke lening heeft een hoger risico, omdat bij een faillissement eerste andere schuldeisers aanspraak maken op hun geld.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Achtergestelde lening

Overeenkomst voor een achtergestelde geldlening. Doel is het starten van een eigen bedrijf makkelijker te maken. De kredietnemer is een natuurlijk persoon en startend ondernemer. De persoon legt zich vast om met de ontvangen gelden alleen vermogensbestanddelen te financieren die behoren tot het (fiscaal) verplichte ondernemingsvermogen.

Wat je zelf moet invullen

Alle gegevens die gaan over de aard van de onderneming, naam en alles wat je van belang vindt. De gegevens over de geldsom, de rente en de aflossing zijn grotendeels vrij te bepalen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving partijen conform fiscale vereisten;
  • Hoogte lening;
  • Voorwaarden lening;
  • Aflossing.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Je wilt geld lenen aan een particulier die een onderneming wil starten. Jij hebt daar wel vertrouwen in. Als je een gewone lening afgeeft, dan kan die ondernemer vaak geen ander geld meer lenen of krediet krijgen bij leveranciers. Daarom verstrek je een achtergestelde geldlening. Daar loop je wel meer risico mee.

Dat geld lenen is vaak binnen de familiesfeer. Vroeger was er een fiscale stimulans die Tante Agaathregeling werd genoemd. Naar de onbekende rijke tante Agaath in de familie. Geld lenen binnen de familie is nog steeds één van de meest voorkomende manieren om een startend bedrijf te financieren.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Achtergestelde Leningsovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...