Pachtovereenkomst horeca
Veel horecaondernemingen zijn verpacht. Een pachtovereenkomst, tevens huurcontract van een horecabedrijf. In het contract regel je niet alleen de pacht en huuraspecten, maar ook de bedrijfsvoering. Zoals welke dranken worden geschonken en bij welke leverancier je die moet afnemen. Ook kan je andere verplichtingen overnemen, zoals gebruik van speelautomaten.
De overeenkomst regelt ook de verhouding van het onderhoud en verplichtingen over de kosten, verzekering en dergelijke. Deze variant is gunstig voor de verpachter.
Wat moet je zelf regelen in deze overeenkomst
Alle feitelijke gegevens moet je opnemen. Daarbij is de overeenkomst ruim opgezet en moet je keuzes maken om zaken eventueel te schrappen.
Bij aanvang gaat ook de voorraad over. Die wordt gewaardeerd en verkocht. Je moet een inventarislijst opstellen voor de opname in de pachtovereenkomst.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- duur van het contract;
- huurprijs;
- onderhoud;
- kosten;
- inventaris;
- vergunningen;
- belastingen;
- verzuim;
- aansprakelijkheid;
- koopoptie.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
In de horeca zijn cafés, bars, disco’s en dergelijke vaak gepacht. De eigenaar verhuurt het onroerend goed en verpacht de exploitatie. Hierbij is dwingend voorgeschreven met welke leveranciers de nieuwe uitbater moet samenwerken. Het horecabedrijf blijft eigendom van de eigenaar, die het verhuurt.
G. Olthof –
Uitgebreide pachtovereenkomst die wij hebben gebruikt voor de verhuur van een café/restaurant.
Chico –
Zeer compleet. Sommige delen uit het contract waren voor ons niet nodig. Met hulp van de helpdesk heb ik die verwijderd en aangepast voor onze situatie. Hartelijk bedankt.