Huur- / Pachtovereenkomst Horeca

 28,95

(2 reviews)

Een pachtcontract en ook een huurcontract van een horecabedrijf. Hierin naast pacht en huurbepalingen ook eisen die de verpachter stelt over bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld welke leverancier van drank, speelautomaat en dergelijk je moet gebruiken.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Pachtovereenkomst horeca

Veel horecaondernemingen zijn verpacht. Een pachtovereenkomst, tevens huurcontract van een horecabedrijf. In het contract regel je niet alleen de pacht en huuraspecten, maar ook de bedrijfsvoering. Zoals welke dranken worden geschonken en bij welke leverancier je die moet afnemen. Ook kan je andere verplichtingen overnemen, zoals gebruik van speelautomaten.
De overeenkomst regelt ook de verhouding van het onderhoud en verplichtingen over de kosten, verzekering en dergelijke. Deze variant is gunstig voor de verpachter.

Wat moet je zelf regelen in deze overeenkomst

Alle feitelijke gegevens moet je opnemen. Daarbij is de overeenkomst ruim opgezet en moet je keuzes maken om zaken eventueel te schrappen.
Bij aanvang gaat ook de voorraad over. Die wordt gewaardeerd en verkocht. Je moet een inventarislijst opstellen voor de opname in de pachtovereenkomst.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • duur van het contract;
 • huurprijs;
 • onderhoud;
 • kosten;
 • inventaris;
 • vergunningen;
 • belastingen;
 • verzuim;
 • aansprakelijkheid;
 • koopoptie.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
In de horeca zijn cafés, bars, disco’s en dergelijke vaak gepacht. De eigenaar verhuurt het onroerend goed en verpacht de exploitatie. Hierbij is dwingend voorgeschreven met welke leveranciers de nieuwe uitbater moet samenwerken. Het horecabedrijf blijft eigendom van de eigenaar, die het verhuurt.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

8 pagina's

Reviews

2 reviews voor Huur- / Pachtovereenkomst Horeca

 1. G. Olthof

  Uitgebreide pachtovereenkomst die wij hebben gebruikt voor de verhuur van een café/restaurant.

 2. Chico

  Zeer compleet. Sommige delen uit het contract waren voor ons niet nodig. Met hulp van de helpdesk heb ik die verwijderd en aangepast voor onze situatie. Hartelijk bedankt.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Horeca Overname Bundel
89,95

Voor de overname van een horecaonderneming heb je een reeks contracten nodig. Download onze set van 7 documenten in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...