Koopovereenkomst Motor

Een gebruikte motor, scooter of brommer verkopen

 5,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Je wilt als particulier een tweedehands motor (ver)kopen. Download dit word-document en vul de gegevens in. Naast het verkoopbedrag, noteer je ook de datum van overdracht en of het bedrag moet worden overgemaakt of contant betaalt. Na ondertekening is het contract rechtsgeldig.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Verkoopovereenkomst motor tussen particulieren

Degelijk voorbeeld voor de koop en verkoop van een tweedehands motor. Dit contract kun je ook voor een scooter of brommer gebruiken. Vul de gegevens in, zoals merk, bouwjaar en kenteken. Je kunt een aanbetaling vragen, maar dat is niet verplicht.

De meeste verkoopovereenkomsten die je (gratis) op het internet kunt vinden zijn PDF. Die van ons is in Word, zodat je die op je computer in kunt vullen en later aan kunt passen. Onze contracten houden wij altijd up-to-date, vandaar dat we een klein bedrag vragen.

Onze Koopovereenkomst Motor is ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat moet je zelf invullen

Vul de naam- en adresgegevens van de koper en verkoper in. In de tekst staat een tabel met de kenmerken van de motor, zoals framenummer en type.

Verder vul je de datum en het tijdstip van afhalen of afleveren in. Je kunt ook een garantie van bijv. 2 maanden geven, maar als je dat niet wilt kun je dat verwijderen. Als er schade of andere gebreken zijn, vul je die ook in. Dan kan daar later geen discussie over ontstaan.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Persoons- en voertuiggegevens;
 • Verkoopprijs;
 • Datum overdracht;
 • Wijze van betaling (overmaken of contant);
 • Gebreken;
 • Garantieperiode (niet verplicht).

Lees ook ons artikel: koper klaagt over kilometerstand.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij de verkoop van een motor, scooter of brommer is het vastleggen op papier verstandig. Een mondeling contract is ook geldig, maar met onze verkoopovereenkomst motor heb je het voordeel dat de details duidelijk zijn. Schade en gebreken leg je vast. Dan kan de koper achteraf niet zeggen dat hij die niet kende.

Zeker als de motor niet direct geleverd wordt, is het verstandig om af te spreken wanneer de datum en het tijdstip van overdracht is. Ook het moment waarop het risico op schade overgaat van de verkoper naar de koper staat dan op papier.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

4 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Koopovereenkomst Motor

 1. E. Schilder

  Ik heb bijna nooit een contract nodig tot ik mijn motor ging verkopen. Ik wilde dit goed op papier zetten en dit koopcontract voldeed aan mijn verwachtingen.

 2. Nico van Driel

  Top en simpel in te vullen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...