Protocol Seksuele Intimidatie

Klachtenregeling voor een veilige werkomgeving

 25,00 excl. btw

Protocol ter bestrijding van seksuele intimidatie op de werkvloer. Dit is een zeer degelijke en actuele klachtenregeling die de uitgangspunten beschrijft en oplossingen biedt. Te gebruiken om in overleg met medewerkers aan de specifieke wensen van jouw organisatie aan te passen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Seksuele intimidatie

Jouw organisatie wil beleid voeren tegen seksuele intimidatie op de werkvloer. Dit Protocol Seksuele Intimidatie bevat de aanstelling van een vertrouwenspersoon, een klachtencommissie en een klachtenprocedure. Het doel is om een veilige omgeving te creëren voor werknemers.

Een dergelijke regeling is de weerslag van een gezamenlijke inspanning van werkgever en werknemers. Het start met de stelling dat seksuele intimidatie, in welke vorm dan ook, niet wordt getolereerd. De waarborging vindt plaats met een vertrouwenspersoon en klachtencommissie. Dit protocol bevat de wijze waarop de klachtencommissie te werk zal gaan en geeft tevens een procedure en mogelijke sancties.

Wat moet je zelf invullen

Om dit soort beleid in te voeren moet je als werkgever in overleg treden met de werknemers. Samen moeten jullie het beleid tegen seksuele intimidatie bepalen en vastleggen. Dat kan je heel goed doen op basis van dit model. Uiteindelijk zal je het aanpassen aan jullie exacte wensen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Begripsbepalingen;
  • Preventief beleid;
  • Aanstellen en functie vertrouwenspersoon;
  • Aanstellen en werking klachtencommissie;
  • Klachtenprocedure;
  • Geheimhouding.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Seksuele intimidatie op de werkvloer is een lastig vraagstuk. Slachtoffers zullen niet direct naar hun baas stappen. Daarom wordt met deze regeling een vaste vertrouwenspersoon aangesteld. De regeling probeert een veilige omgeving te bieden voor slachtoffers van ongewenst gedrag. Lees ook ons artikel over #metoo op de werkvloer.

Wat is een protocol seksuele intimidatie?

Een code tegen seksuele intimidatie is een aanvulling op de arbeidsvoorwaarden en maakt onderdeel uit van de personeelsregelingen. Hierin leg je voor de hele organisatie vast welk gedrag je verwacht. Zowel de werkgever als werknemers leggen zich hiermee vast.

Wanneer gebruik je dit protocol?

Als de organisatie een bepaalde omvang krijgt, moet je sommige zaken gaan vastleggen. Je hebt niet meer vanzelf gedragen gemeenschappelijke waarden en normen. Die moeten jullie in onderling overleg vaststellen en daarna vastleggen. Doel is dat dit een preventieve werking heeft. Het kan ook zijn dat er signalen zijn van ongepaste omgangsvormen. Het vastleggen van onwenselijk gedrag in een regeling kan dan een goede voorbeeldfunctie hebben.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Reglement

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Protocol Seksuele Intimidatie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht...