Gebruikersovereenkomst Deel Kantoorruimte

Een kantoor of werkplek met een andere ondernemer delen

 20,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Je hebt een werkplek of kantoorruimte over en wilt die delen. Onderhuur is vaak niet toegestaan. Het aanbieden van een (deel van een) ruimte kun je wel regelen door er een dienst van te maken. Dat doe je met deze gebruikersovereenkomst. Je kunt ook onze Engelse vertaling downloaden.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Medegebruik Kantoor

Je hebt een vaste of flexwerkplek over en wilt die met iemand anders delen. Zelf heb je een huurovereenkomst kantoorruimte waarin staat dat onderhuur verboden is.

Met een gebruiksovereenkomst deel kantoorruimte bied je de werkplek niet te huur, maar als dienst aan. Je rekent een vast bedrag per maand voor het gebruik van de faciliteiten.

Bij gebruik neem je op welke zaken je deelt, zoals een bureau, koffie, wifi, printer etc. Door het op deze manier vorm te geven is er geen sprake van huur, maar van dienstverlening. De gebruiker kan dus ook geen aanspraak maken op de rechten als huurder.

Onze Gebruiksovereenkomst Deel Kantoorruimte is ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf opnemen hoe lang het contract loopt, op welk adres het is en welke diensten er zijn inbegrepen. Deze overeenkomst is opgesteld voor maanden, maar je kunt dat eenvoudig in weken veranderen. Daar is geen wettelijk minimum of maximum voor.

Er is een borg van één maand opgenomen, maar dat zou je ook kunnen verwijderen. Ga je de gebruiker zelfstandig toegang geven? Dan moet die een sleutel of ander toegangsmiddel krijgen. Daarvoor zou je een sleutelverklaring kunnen opstellen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Aard en adres van de ruimte;
 • Opsomming van diensten;
 • Hoogte van de vergoeding;
 • Waarborgsom;
 • Betalingswijze;
 • Looptijd en opzegging.

Context

Als huurder van een kantoor of werkplek bied je medegebruik van jouw ruimte. Je wilt daar wel een vergoeding voor. Die regelt in ieder geval wat je wel en mogelijk niet deelt. Daarmee is het geen huurovereenkomst, maar een gebruikersovereenkomst.

Wat is juridisch medegebruik?

Onderhuur is verboden, maar medegebruik niet als de verhuurder daar toestemming voor geeft. Deze gebruikersovereenkomst deel kantoorruimte biedt een dienst aan. Hieronder vallen o.a. de koffiefaciliteiten, schoonmaak en internet.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Overeenkomst
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Zakelijk
Aantal 3 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Gebruikersovereenkomst Deel Kantoorruimte

 1. Jeroen Maathuis

  Helder opgestelde gebruikersovereenkomst. De Engelse vertaling is ook on point.

 2. S. Bouwmeester

  Goede website met heel veel overeenkomsten en ook nog voor een betaalbare prijs. Mijn enige tip is dat de pagina’s soms wat traag laden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...