403 verklaring

Aansprakelijkheidsverklaring bij de KvK indienen

 2,00 excl. btw

Verklaring waarmee een holding zich aansprakelijk stelt voor alle schulden van een dochterbedrijf. Een zogeheten 403 verklaring. Die moet je deponeren bij het handelsregister. Ook van belang voor de accountant om de boeken van de onderneming te kunnen consolideren.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

403-aansprakelijkstelling

Dit is een modelverklaring hoofdelijke aansprakelijkheid ex art. 403 Boek 2 BW waarmee een holding zich hoofdelijk aansprakelijk stelt voor schulden en verplichtingen die haar dochtermaatschappij aangaat. Deze dient te worden ingeschreven in het handelsregister. De hoofdelijke aansprakelijkheid geldt dan tot deze weer wordt ingetrokken.

De holding hoeft zich niet voor iedere overeenkomst apart borg te stellen. Met een 403 verklaring hoeft de dochter geen eigen jaarrekening te deponeren. Dat scheelt ook weer in de accountantskosten.

Wat moet je zelf invullen

Je moet de namen van de vennootschappen invoeren en de datum vanaf welk moment de Holding zich aansprakelijk stelt voor de dochter. De verklaring moet je bij de KvK deponeren.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Benoemen moeder en dochter;
  • Ingang van de aansprakelijkheid;
  • Voorbehoud bestaan van groepsrelatie.

Het is altijd mogelijk om een 403 verklaring weer in te trekken. Dat doe je op basis van deze brief.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een 403 verklaring wordt gebruikt ter verkrijging van zekerheid. Zaken doen met een dochteronderneming zonder garantie door de moeder brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s worden hiermee verholpen. Zeker als de dochter 100% eigendom is van de moeder, is het voor veel partijen lastig om zaken te doen met de dochter. De moeder kan immers op ieder moment de verhaalsmogelijkheden wegtrekken.

Specificaties

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “403 verklaring” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BV Compleet Bundel
€ 125,00

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 14 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht...