403 verklaring

 6,95

Verklaring waarmee een holding zich aansprakelijk stelt voor alle schulden van een dochterbedrijf. Een zogeheten 403 verklaring. Die moet je deponeren bij het handelsregister. Ook van belang voor de accountant om de boeken van de onderneming te kunnen consolideren.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

403 Verklaring

Modelverklaring hoofdelijke aansprakelijkheid ex art. 403 Boek 2 BW. Dit is een verklaring waarmee een holding zich hoofdelijk aansprakelijk stelt voor schulden en verplichtingen die haar dochtermaatschappij aangaat. Voordeel is dat die wordt ingeschreven in het handelsregister. De hoofdelijke aansprakelijkheid geldt dan tot deze weer wordt ingetrokken. De holding hoeft niet voor iedere overeenkomst apart zich borg te stellen. Met een 403 verklaring hoeft de dochter geen eigen jaarrekening te deponeren. Dat scheelt in de accountantskosten.

Wat moet je zelf invullen

Je moet de namen van de vennootschappen invoeren en de datum vanaf welk moment de Holding zich aansprakelijk stelt voor de dochter. De verklaring moet worden gedeponeerd bij de KvK.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Benoemen moeder en dochter;
  • Ingang van de aansprakelijkheid;
  • Voorbehoud bestaan van groepsrelatie.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een 403 verklaring wordt gebruikt ter verkrijging van zekerheid. Zakendoen met een dochteronderneming zonder garantie door de moeder brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s worden hiermee verholpen. Zeker indien de dochter 100% eigendom is van de moeder is het voor veel partijen lastig om zaken te doen met de dochter. De moeder kan immers op ieder moment de verhaalsmogelijkheden uit de dochter wegtrekken.

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “403 verklaring” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BV Compleet Bundel
124,95

Om een BV goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Maak je BV vandaag nog fiscus proof.

Vaak samen gekocht met...