Intrekking 403 verklaring

 2,00 excl. btw

Brief aan de KvK voor de intrekking hoofdelijke aansprakelijkheidsverklaring van art. 403 Boek 2 BW. Met deze brief trek je de eerder afgegeven aansprakelijkheid voor andere ondernemingen binnen de groep weer in.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Intrekken 403 verklaring

Een 403 verklaring is een document waarmee binnen een concern de aansprakelijkheid bij de hoogste organisatie in de groep komt te liggen. Om de eerder afgegeven verklaring van hoofdelijke aansprakelijkheid in te trekken moet een brief aan de Kamer van Koophandel worden gestuurd. De intrekking vindt plaats op grond van art. 404 Boek 2 BW.

Wat moet je zelf invullen

In deze brief moet de eerder genoemde verklaring genoemd worden en een datum waarop de verklaring is ingetrokken. Je moet ook zelf de namen van de vennootschappen in te vullen en de datum waarop de eerdere aansprakelijkheidsstelling werd afgegeven.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving eerdere aansprakelijkheidsstelling;
  • Datum waarop deze wordt ingetrokken.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De onderlinge aansprakelijkheid tussen moeder en dochterondernemingen, of tussen andere leden van een groep kan worden vereenvoudigd met een zogeheten 403 verklaring. Hiermee verklaart de moeder zich hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de dochter. Deze verklaring kan ook worden ingetrokken.

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Intrekking 403 verklaring” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...