Intrekking 403 verklaring

Brief om een aansprakelijkheidsverklaring in te trekken

 2,00 excl. btw

Brief aan de KvK voor de intrekking hoofdelijke aansprakelijkheidsverklaring van art. 403 Boek 2 BW. Hiermee trek je een eerder afgegeven aansprakelijkheid voor andere ondernemingen binnen de groep weer in. Je kunt per post of e-mail versturen naar dit adres.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Intrekkingsverklaring

Een 403 verklaring is een document waarmee binnen een concern de aansprakelijkheid bij de hoogste organisatie in de groep komt te liggen. Om de eerder afgegeven verklaring van hoofdelijke aansprakelijkheid in te trekken moet een brief aan de Kamer van Koophandel worden gestuurd. De intrekking vindt plaats op grond van artikel 2:403 van het Burgerlijk Wetboek.

Wat moet je zelf invullen

In deze brief intrekking 403 verklaring moet je naar de eerder genoemde verklaring verwijzen en een datum invullen dat de verklaring is ingetrokken. Je moet ook de namen van de vennootschappen invullen en de datum waarop de eerdere aansprakelijkheidsstelling werd afgegeven.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving eerdere aansprakelijkheidsstelling;
  • Datum waarop deze wordt ingetrokken;
  • Benoeming vennootschappen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De onderlinge aansprakelijkheid in een bv-structuur, of tussen andere leden van een groep, kan worden vereenvoudigd door de moeder hoofdelijk aansprakelijk te verklaren voor alle openstaande en latere schulden van één of meerdere dochtervennootschap(pen). Deze verklaring kan te allen tijde weer worden ingetrokken door een brief naar de kvk te sturen.

Bestand

Word-document

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Intrekking 403 verklaring” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...