Algemene Voorwaarden Trainingen en Cursussen

 25,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Algemene voorwaarden om opleidingen, cursussen, trainingen of coaching te geven. Hiermee regel je alle belangrijke onderwerpen die je als bijlage aan een offerte toevoegt. Legt zaken vast die je bij iedere opdracht moet regelen. Dit model kun je direct te gebruiken.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Algemene voorwaarden opleidingen

Standaard voorwaarden om opleidingen te geven. Het maakt niet uit in welke vorm die wordt gevolgd. Het kan een training, cursus of coaching zijn. Het maakt ook niet uit wat de locatie is en of die online wordt aangeboden.

Dit model is geschikt voor bv’s, zzp’ers en andere ondernemingsvormen. Belangrijk zijn de geldigheid van de offerte en betaling. Auteursrechten blijven bij de opdrachtnemer. Dat wil zeggen dat readers en hand-outs niet gekopieerd mogen worden. Dit model regelt de betaaltermijn en incassokosten. Wat ook belangrijk is, zijn de annuleringsafspraken.

Wat moet je zelf invullen

Voeg de gegevens van jouw organisatie toe. Je mag zelf afspraken toevoegen of wijzigen, zoals betaaltermijnen. Kijk ook goed naar de regels voor afzegging. Wij hebben daar zelf termijnen en percentages in vermeld. Mogelijk zijn die in jouw geval niet van toepassing.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Opleiding;
 • Inschrijving;
 • Prijzen;
 • Wijziging en annulering;
 • Facturering;
 • Eigendomsrecht;
 • Aansprakelijkheid;
 • Persoonsregistratie.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Opleiders en coaches hebben hun eigen algemene voorwaarden. Zo is voor deze branche een belangrijk aspect dat docenten, trainers en coaches de rechten op hun eigen materiaal behouden.

Per opdracht mag je altijd afwijken. Je kan dus in een offerte afwijken van bepaalde bepalingen. Daarom moet je altijd zorgen dat algemene voorwaarden vooraf bekend zijn bij de opdrachtgever. Juridisch is het van belang dat mensen bewust akkoord gaan. Het is dus niet voldoende om ze op je website te zetten.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Algemene voorwaarden

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

5 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Algemene Voorwaarden Trainingen en Cursussen

 1. Esther Luitjes

  Positieve ervaring. De voorwaarden zijn duidelijk opgesteld en ook begrijpelijk voor als je geen juridisch achtergrondkennis hebt.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...