Overeenkomst van Opdracht

 25,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Overeenkomst van opdracht tot dienstverlening. De opdrachtgever wil iemand een dienst laten uitvoeren. Dit contract is opgesteld vanuit de opdrachtgever. Die heeft een sterke positie ten aanzien van zaken die belangrijk zijn. Denk aan geheimhouding en de eigendomsrechten op de opgeleverde adviezen, ontwerpen en rapportages.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Overeenkomst van Opdracht Voorbeeld

Met deze overeenkomst geeft de opdrachtgever iemand opdracht een dienst te verlenen. De opdrachtnemer kan een bedrijf, persoon of zzp’er zijn. Deze overeenkomst van opdracht tot dienstverlening is opgesteld vanuit de opdrachtgever. Zaken die je regelt zijn de betaling en het eventuele eigendom van onderzoeksrapporten, adviezen, designs, vertalingen, broncodes en dergelijke.

De opdrachtnemer legt een geheimhoudingsverklaring af met een boete. Ook verklaart de opdrachtnemer mee te werken aan de wettelijke regels die aangeven of hij/zij zelfstandig is. Dit is algemeen geformuleerd omdat de regels hierover aan verandering onderhevig zijn. Kortom, je regelt al die zaken die van belang kunnen zijn voor een goede afhandeling van de opdracht.

Wat moet je zelf invullen

Je vult naar keuze in of er een bedrag per uur of per dag wordt afgesproken. Bepaal ook welke posten er in het uurtarief zitten, zoals reis- en verblijfskosten. Je kunt er ook voor kiezen deze apart te laten declareren. Verder vul je in waar de factuur naartoe moet en wat de betaaltermijnen zijn.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Omschrijving opdracht;
 • Afspraken over betaling en facturering;
 • Eigendom;
 • Geheimhouding;
 • Duur van de overeenkomst.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij een opdracht tot dienstverlening zal de opdrachtnemer een dienst uitvoeren. Dat kan eenmalig of regelmatig zijn. Diensten kunnen van allerlei soort zijn. Kenmerkend is dat er geen product tot stand komt. Het is verstandig om bij deze overeenkomst ook de algemene voorwaarden van dienstverlening te bestellen. Let op: wij hebben een aparte opdracht tot dienstverlening makelaar.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Overeenkomst van Opdracht

 1. Harold Heijnen

  Perfect voor wat ik nodig heb.

 2. Joke Fidder

  Kundig, werkbaar en zonder een overdaad aan juridisch taalgebruik.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...