Leningsovereenkomst met Garantsteller

 25,00 excl. btw

Bijzondere geldleningovereenkomst aan een onderneming. Hierin staat een natuurlijk persoon garant voor de kredietnemer. Meestal is dat de directeur of eigenaar van de onderneming. Het kan ook iemand anders zijn die garant wil staan. Zo heeft de geldverstrekker meer zekerheid dat er terugbetaald wordt.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Garantsteller lening

Geldleningovereenkomst aan een onderneming. Een natuurlijk persoon staat persoonlijk garant voor de verplichtingen van de kredietnemer. Dat kan een directeur-grootaandeelhouder zijn of een ander persoon. Je kunt het contract eenvoudig aanpassen, zodat er meerdere personen garant staan. Dit is een geldlening waarbij maandelijks rente verschuldigd is. Aangezien de lener over onvoldoende middelen beschikt, is er een andere partij nodig die garant staat. Met een dergelijke garantie is er meer zekerheid en kan eventueel een lagere rente worden afgesproken.

Wat moet je zelf invullen

Je moet alle gegevens van de partijen opnemen. Verder vul je het bedrag, de rente en looptijd in.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij het lenen van geld aan een onderneming kan er sprake zijn van gebrekkige zekerheid. De onderneming heeft niet veel bezittingen of bestaat nog niet lang. In dat geval kan de kredietverstrekker kiezen voor een garantie door een persoon die wel verhaal biedt. Deze garantsteller moet de lening aflossen als er niet betaald is door de lener. Leningen waarbij de bank niet betrokken is heten in het juridisch jargon een onderhandse lening.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Leningsovereenkomst met Garantsteller” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...