Brief aan Bank Protest Opzeggen Krediet

 1,00 excl. btw

De bank zegt het krediet op. Dat brengt jou als ondernemer in de problemen. Je protesteert tegen de opzegging en stelt de bank aansprakelijk voor eventuele schade. Met deze modelbrief vraag je ook om meer informatie en eventueel overleg.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Bezwaar opzeggen krediet

De bank heeft jouw zakelijke krediet eenzijdig opgezegd. Dat brengt jouw bedrijf in de problemen. Je moet op zoek naar andere financiering of alternatieve oplossingen. Een kredietovereenkomst kan de bank niet zomaar opzeggen. Ze moeten goede motieven hebben en een redelijke termijn aanhouden.

Met deze brief maak je bezwaar, vraag je om een motivatie en overleg. Ook stel je de bank aansprakelijk voor eventuele schade. Die schadevergoeding bestaat in ieder geval uit alle tijd die je nu moet steken in het vinden van een andere bank en de kosten van je accountant.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf de feiten over de bankrelatie en de datum waarop je de opzegging hebt ontvangen invullen. Je kunt de brief aanvullen met extra motieven. Bijvoorbeeld dat je onlangs nog een goed gesprek hebt gehad met je accountmanager. Het gaat erom dat de bank niet onverwacht het (doorlopend) krediet opzegt.

Samenvatting

Bevat de volgende onderdelen:

  • Feiten van opzegging;
  • Eisen van minimale termijn;
  • Verzoek deugdelijke motivatie;
  • Aansprakelijk stellen voor schade en werk.

Context

Een overeenkomst is wederkerig. Bij een kredietovereenkomst kan de bank die niet eenzijdig opzeggen. Zolang jij je houdt aan de afspraken van rente en aflossing zeker niet. Belangrijk is dat je de bank goed op de hoogte houdt van de ontwikkelingen in je bedrijf.

Ga direct in overleg als je bepaalde kengetallen niet gaat halen. Banken kunnen dan niet eenzijdig het krediet opzeggen. Daarvoor hebben ze goede gronden nodig. Wat geen goede grond is, bleek toen een bank wegens een interne beleidswijziging de kredieten wilde stopzetten. Dan kan de kredietnemer een beroep doen op schadevergoeding.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Bank Protest Opzeggen Krediet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht...