Brief aan Verhuurder Servicekosten

Terugvragen te veel betaald voorschotbedrag

 0,00 excl. btw

Je wilt teveel betaalde servicekosten terugvragen. Met deze brief vraag je dat geld terug en verzoek je direct om verlaging van het maandelijkse voorschot. Je stelt een termijn. Zowel te gebruiken door particuliere als zakelijke huurders.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief aan Verhuurder Servicekosten. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Servicekosten terugvragen

In veel huurovereenkomsten staan afspraken over servicekosten. Die kosten worden maandelijks met een vast bedrag afgeschreven. Achteraf wordt er verrekend met de werkelijke kosten. Je kunt tussentijds een overzicht bij je verhuurder opvragen.

Ben je een particuliere huurder? Dan moet de huurbaas voor eind juni een jaarafrekening verstrekken. Zowel tussentijds als aan het eind van de periode kan blijken dat je teveel aan voorschotten betaald hebt. Met deze brief kun je de servicekosten terugvragen. Bovendien vraag je om verlaging van het periodieke voorschot.

Wat moet je zelf invullen

Je moet invullen hoeveel je betaald hebt en in welke periode. Daarbij geef je aan welk bedrag je terug wilt. Loop de brief na, want als je een zakelijke huurder bent, moet je de tekst over de huurcommissie verwijderen.

Samenvatting

  • Uitleg betaalde servicekosten;
  • Berekening bedrag;
  • Verzoek terugbetaling;
  • Verzoek verlagen termijnbedrag;
  • Termijn stellen voor reactie.

Context

Het is gebruikelijk om servicekosten bij wijze van voorschot af te rekenen. Die vergoeding staat tegenover de daadwerkelijke kosten van de verhuurder. Je hebt in principe recht op een jaarafrekening en terugbetaling van het teveel betaalde bedrag. Niet alle verhuurders betalen dit uit zichzelf direct terug. Deze brief is om dwingend te verzoeken dat alsnog te doen.

Wat zijn servicekosten?

Servicekosten zijn extra kosten van een woning of kantoorruimte die bovenop de kale huurprijs wordt berekend. Het is een meerprijs voor diensten. Dit kan uit verschillende delen bestaan, zoals schoonmaak, huismeester en tuinonderhoud. Het kunnen ook kosten zijn voor het gebruik van een gezamenlijke lift, stoffering en meubilering in gemeenschappelijke ruimtes.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Verhuurder Servicekosten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht...