Brief Verwijderen BKR Registratie

Verzoek doorhalen onjuiste BKR-vermelding

 2,00 excl. btw

Verzoek aan de bank of kredietinstelling om een BKR registratie te wijzigen of ongedaan te maken. Je staat onjuist vermeld bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Om die reden krijg je geen nieuw krediet of belemmert het je op een andere manier. Je vraagt om de registratie te verwijderen.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

BKR codering verwijderen

Je hebt bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) je vermelding opgevraagd. Daaruit blijkt dat een bank of andere kredietinstelling jouw gegevens onjuist heeft geregistreerd. Je hebt geen onbetaalde schulden. Helaas kun je de wijziging niet zelf doorvoeren. Alleen bevoegde organisaties mogen een BKR registratie wijzigen of ongedaan maken. Je verzoekt om hieraan mee te werken.

Wat moet je zelf invullen

Vul je naam- en adresgegevens incl. de vermelding van je BKR codering in. Onderbouw waarom de registratie in jouw ogen onjuist is.

Samenvatting

  • Verzoek tot wijziging;
  • Beschrijving krediet;
  • Uitleg reden;
  • Termijn waarbinnen je antwoord wilt en aankondiging verdere stappen.

Context

Kredieten boven de €250,- staan geregistreerd bij het BKR. Bij betalingsproblemen kunnen banken een melding doen in dit register. Andere banken en kredietverleners kijken automatisch mee. Staat iemand geregistreerd, dan verlenen zij geen nieuw krediet. Sta je in het BKR register, dan is het lastig om nog ergens geld te lenen. Dat geldt ook voor het kopen van een huis of aanvragen van een creditcard.

Onjuiste vermeldingen komen regelmatig voor. Vaak worden die automatisch aangemaakt. Alleen de partij die de melding heeft gedaan kan deze weer doorhalen. Als je er niet uit komt dan kan je een beroep doen op de geschillencommissie bij het BKR.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief Verwijderen BKR Registratie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...