Brief aan Werkgever Vermoeden Omvang Dienstverband bij Ziekte

 0,00 excl. btw

Bij ziekte heb je recht op ziektegeld. Maar waarover wordt dat ziektegeld berekend? Er is sprake van een wisselend dienstverband voor de ziekte. Je hebt recht op het gemiddelde aantal uren van de afgelopen drie maanden. Met deze brief beroep jij je op dat recht.

Slim en snel geregeld.

Modelbrief paars 3

Gratis Brief aan Werkgever Vermoeden Omvang Dienstverband bij Ziekte. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Doorbetaling bij ziekte

Je hebt bij ziekte recht op doorbetaling van (een deel van) je loon, het zogeheten ziektegeld. Als je geen vast aantal uren per week werkt dan kun je verschil van mening hebben hoeveel dat loon is. Wat was de omvang van het dienstverband waarover je gaat rekenen?

Je gebruikt daarvoor een fictief dienstverband. Dat kun je berekenen door het gemiddelde aantal gewerkte uren te nemen van de afgelopen drie maanden. Met deze brief vraag je aan je werkgever om jou alsnog op grond van die berekening uit te betalen.

Wat je zelf moet opnemen in deze brief

De basisgegevens van je arbeidsovereenkomst en de berekening van het gemiddelde aantal uren dat je de afgelopen drie maanden gewerkt hebt.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Onderbouwing omvang dienstverband;
  • Verzoek direct betalen te weinig betaald loon.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij sterk wisselende dienstverbanden is het lang niet altijd duidelijk voor hoeveel uur je in dienst bent. Dat is bijvoorbeeld het geval bij mensen met een oproepovereenkomst of met een min-max contract. Het is voor de werkgever aantrekkelijk om bij het betalen van ziektegeld uit te gaan van zo min mogelijk uren. De wetgever heeft dit willen voorkomen. Daarom heb je recht op ziektegeld over een fictief dienstverband.

Je maakt een berekening van de uren die je daadwerkelijk hebt gewerkt in de afgelopen drie maanden. De gemiddelde omvang moet worden gebruikt voor de berekening van je ziektegeld.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werkgever Vermoeden Omvang Dienstverband bij Ziekte” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...