Oproepovereenkomst

 15,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Met een oproepovereenkomst sluiten een werknemer en werkgever een contract op hoofdlijnen. Als de werknemer wordt opgeroepen gaat de overeenkomst in. Loon wordt per gewerkt uur uitbetaald. Als werkgever ben je verplicht om over de gewerkte uren vakantiegeld uit te betalen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Oproepovereenkomst voorbeeld

Een oproepovereenkomst is een type arbeidsovereenkomst waarbij de werknemer in dienst is voor bepaalde tijd. De werknemer heeft slechts recht op loon indien en voor zover er werkzaamheden zijn verricht. De werkgever moet de werknemer oproepen voor werk. Het salaris wordt maandelijks achteraf op basis van het daadwerkelijk aantal gewerkte uren uitbetaald. Over dat salaris is ook vakantiegeld verschuldigd.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf een omschrijving van de werkzaamheden invullen en een uurloon bepalen. Natuurlijk vul je ook de benodigde gegevens van de werknemer en organisatie in. Van de laatste moet je de juiste tekeningsbevoegde opnemen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Werkzaamheden en plaats waar gewerkt moet worden;
 • Duur van de dienstbetrekking;
 • Opzegtermijn;
 • Proeftijd;
 • Oproep;
 • Loon;
 • Vakantie en ziekte;
 • Geheimhouding en concurrentiebeding;
 • Eenzijdige wijziging van de overeenkomst.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een oproepovereenkomst is een arbeidsovereenkomst waarbij de hoeveelheid werk in een later stadium blijkt. Dit model geeft het kader waarbinnen gewerkt gaat worden. Er wordt een uurloon afgesproken. Maandelijks worden de gewerkte uren uitbetaald.

Als de werkgever de werknemer oproept gaat de overeenkomst in. Op het aantal oproepen dat na elkaar kan plaatsvinden zijn de wettelijke regels van toepassing. Er is dus een risico dat je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangaat als je de betreffende werknemer te vaak oproept. Je kunt dit model goed gebruiken om een poule van werknemers op te zetten die wisselend komen werken. Een alternatief is het gebruiken van een nulurencontract.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

1 beoordeling voor Oproepovereenkomst

 1. Mahmud

  Duidelijke contract

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 75,00

Om je HRM goed te organiseren heb je een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 12 documenten samengesteld. Hiermee heb je het in één keer slim geregeld.

Vaak samen gekocht...