Oproepovereenkomst

17,95

(1 review)

Een oproepovereenkomst is flexibel. De werknemer en werkgever sluiten een contract op hoofdlijnen. Als de werknemer wordt opgeroepen gaat de overeenkomst in. Loon wordt loon per gewerkt uur uitbetaald.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Oproepovereenkomst voorbeeld

Een oproepovereenkomst is een type arbeidsovereenkomst waarbij de werknemer in dienst is voor bepaalde tijd. De werknemer heeft slechts recht op loon indien en voor zover er werkzaamheden zijn verricht. De werkgever moet de werknemer oproepen voor werk. Het salaris wordt maandelijks achteraf op basis van het daadwerkelijk aantal gewerkte uren uitbetaald. Over dat salaris is ook vakantiegeld verschuldigd.

Wat moet je zelf opnemen in dit contract

Je moet zelf een omschrijving van de werkzaamheden invullen en een uurloon bepalen. Natuurlijk vul je ook de benodigde gegevens van de werknemer en jouw organisatie in. Van de laatste moet je de juiste tekeningsbevoegde opnemen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Werkzaamheden en plaats waar gewerkt moet worden;
 • Duur van de dienstbetrekking;
 • Opzegtermijn;
 • Proeftijd;
 • Oproep;
 • Loon;
 • Vakantie en ziekte;
 • Geheimhouding en concurrentiebeding;
 • Eenzijdige wijziging van de overeenkomst.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een oproepovereenkomst is een complete arbeidsovereenkomst waarbij de hoeveelheid werk in een later stadium blijkt. Dit model geeft het kader waarbinnen gewerkt gaat worden. Er is een loon per uur overeengekomen. Maandelijks worden de gewerkte uren uitbetaald.

Als de werkgever de werknemer oproept gaat de overeenkomst in. Op het aantal oproepen dat na elkaar kan plaatsvinden zijn de wettelijke regels van toepassing. Er is dus een risico dat je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangaat als je de betreffende werknemer te vaak oproept. Je kunt dit model goed gebruiken om een poule van werknemers op te zetten die wisselend komen werken. Een alternatief is het gebruiken van een nulurencontract.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Oproepovereenkomst

 1. Mahmud

  Duidelijke contract

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete set voor HRM

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 24 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...