Brief aan Werknemer Aanvraag Adoptieverlof

Goedkeuring en verzoek om aanvullende informatie

 2,00 excl. btw

Een werknemer vroeg om adoptieverlof. Dat is een betaald verlof. Om dit als werkgever goed af te handelen heb je enkele bewijsstukken nodig. Met deze brief geef je in principe toestemming, onder de voorwaarde dat de stukken voor het UWV worden aangeleverd.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Adoptieverlof aanvragen

De werknemer heeft een verzoek ingediend voor een adoptieverlof. Dit verlof is geregeld in de Wet Arbeid en Zorg. Als werkgever ben je in principe akkoord met het aangevraagde adoptieverlof. Wettelijk kan je het ook uitsluitend in uitzonderlijke gevallen weigeren. Met deze brief bevestig je dat je akkoord bent. Je vraagt om de aanvullende bewijzen die jij als werkgever nodig hebt om de aanvraag bij het UWV te kunnen indienen.

Wat moet je zelf invullen

Je vult de gegevens van de werknemer invul. Het is wel netjes als je even het geslacht van het kind goed invult (nu staat er zoon/dochter).

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Toestemming adoptieverlof;
  • Verzoek aanvullende documenten;
  • Verzoek overleg exacte data.

Context

De Wet arbeid en zorg geeft de werknemer recht op ouderschapsverlof. Dat verlof is ook van toepassing bij adoptie en bij het opnemen van een pleegkind in een gezin. De werkgever kan dit verlof niet weigeren, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn. De doorbetaling van het loon vindt plaats door het UWV. Voor de aanvraag van de uitkering zijn diverse bewijsstukken noodzakelijk. Stukken die alleen de werknemer kan verzorgen.

De maximale uitkering is beperkt tot het maximum dagloon. Het staat een werkgever vrij om een hogere vergoeding uit te betalen. In sommige gevallen is hier in een CAO een regeling voor opgenomen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Aanvraag Adoptieverlof” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 15 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht...