Brief aan Werknemer Aanvraag Pleegzorgverlof

Goedkeuring en verzoek om aanvullende informatie

 2,00 excl. btw

Een werknemer heeft om pleegzorgverlof gevraagd. Om dit als werkgever af te handelen heb je enkele bewijsstukken nodig. Je geeft met deze brief in principe toestemming, onder de voorwaarde dat werknemer die stukken aanlevert.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Pleegzorgverlof aanvragen

De werknemer heeft een verzoek ingediend voor een pleegzorgverlof. Dit verlof is geregeld in de Wet Arbeid en Zorg. Als werkgever ben je in principe akkoord met het aangevraagde verlof. Wettelijk kan je het ook uitsluitend in uitzonderlijke gevallen weigeren. Met deze brief bevestig je dat je akkoord bent. Je vraagt om de aanvullende bewijzen die jij als werkgever nodig hebt om de aanvraag bij het UWV te kunnen indienen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet de gegevens van de werknemer invullen. Het is wel aardig als je even het geslacht van het kind goed zet (nu staat er jongen/meisje).

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Toestemming voor het pleegzorgverlof;
  • Verzoek aanvullende documenten;
  • Verzoek overleg exacte data.

Context

De Wet arbeid en zorg geeft werknemers recht op pleegzorgverlof. Dat verlof is ook van toepassing bij adoptie. Werkgevers kunnen dit niet weigeren, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn. De doorbetaling van het loon vindt plaats door het UWV. Voor de aanvraag van de uitkering zijn diverse bewijsstukken noodzakelijk. Stukken die alleen de werknemer kan aanleveren.

De maximale uitkering is beperkt tot het maximum dagloon. Het staat een werkgever vrij om een hogere vergoeding uit te betalen, in sommige gevallen is hier in een CAO een regeling voor opgenomen.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Aanvraag Pleegzorgverlof” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
€ 125,00

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...