Brief Opzeggen Agentuurovereenkomst

 6,95

De agent zegt de handelsovereenkomst op. Hij bericht zijn principaal dat hij niet langer op zal treden als agent. De agentuurovereenkomst is geen arbeidscontract, maar een overeenkomst van opdracht. Je moet die opzeggen en dan zaken regelen over de uitbetaling. Je moet dus in overleg de overeenkomst opzeggen. Dat doe je met deze Brief Opzeggen Agentuurovereenkomst.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Opzeggen agentuurovereenkomst

Een agentuur of handelsovereenkomst kan worden opgezegd door de agent. Deze heeft dan meestal nog recht op een vergoeding van overeenkomsten die na zijn opzegging tot stand komen. Er bestaat in de wet een mogelijkheid voor een vergoeding van opgebouwde goodwill. De agent vraagt om een overleg hierover.

Wat moet je zelf regelen in de brief

Natuurlijk moet je duidelijk aangeven welke overeenkomst je op wil zeggen. Ook per welke datum je dat doet. Dan vraag je om overleg over de eindafrekening en de nog te verwachten opbrengsten.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Datum waarop overeenkomst afloopt;
  • Verzoek tot afrekening;
  • Verzoek tot overleg.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De agentuurovereenkomst of handelsovereenkomst is de overeenkomst die wordt gebruikt voor onder andere vertegenwoordigers. Zij handelen voor eigen rekening en risico, maar met de goederen van een ander. Deze noemen wij de principaal. Een model van een agentuurovereenkomst kan je via onze site opstellen. Als je agent bent en je wilt opzeggen dan gebruik je deze brief. Er is meestal nog uitloop en je wilt de overeenkomst goed afronden.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Opzeggen Agentuurovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...