Brief aan Verhuurder Bemiddelingskosten

Terugvorderen kosten bij bemiddelingsbureau of verhuurder

 2,00 excl. btw

Voorbeeldbrief voor het terugvorderen van bemiddelingskosten. Deze kosten zijn in principe niet toegestaan op grond van de wet. Je kunt ze dus achteraf terugvragen, want je hoefde ze niet te betalen. Je kunt dat ook doen nadat je de huurovereenkomst hebt getekend.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Bemiddelingskosten terugvorderen

Je hebt sleutelgeld of bemiddelingskosten betaald om een huurwoning te krijgen. Die kosten mogen op grond van de wet niet in rekening worden gebracht door een verhuurder of bemiddelingsbureau die in opdracht van de verhuurder werkt. Ook als je al betaald hebt, kun je ze later terugvragen. De regels vind je op deze pagina van het Juridisch Loket.

Je geeft aan dat iedere vorm waarin je moet betalen voor niet aan de huurwoning gerelateerde kosten, zoals administratiekosten, contractkosten of makelaarskosten niet geldig zijn. Dit wordt met een juridisch term nietig genoemd. Het terugvorderen van sleutelgeld of andere kosten kan ook nadat je de huurovereenkomst hebt getekend met een dergelijke afspraak. Het contract blijft geldig, alleen deze bepaling valt weg.

Wat moet je zelf invullen

Je moet duidelijk aangeven over welke huurwoning je het hebt. Ook het bedrag dat je terug wilt ontvangen geef je aan. Geef ook aan wat de grond was die de verhuurder aangaf voor het bedrag.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving van de kosten;
  • Inroepen nietigheid bepalingen;
  • Reden dat je de kosten terug wenst te ontvangen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bemiddelingsbureaus en verhuurders mogen geen kosten in rekening brengen die niet direct in verband staan met de huurovereenkomst. Denk daarbij aan sleutelgeld of bemiddelingskosten. Vooral in de grote steden waar woningnood is, proberen verhuurders extra kosten in rekening te brengen. Je mag die altijd terugvragen, want ze zijn wettelijk verboden.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

,

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Verhuurder Bemiddelingskosten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...