Brief Verzoek Terugbetaling van Betaling op Verkeerde Rekening

 0,00 excl. btw

Je hebt per ongeluk betaald op de verkeerde bankrekening. Je wilt je geld snel terug. Je hebt het geld niet vanzelf ontvangen. Je schrijft deze brief om het geld terug te vragen. Hiermee geef je duidelijk aan hoe en waar je het geld uiterlijk op welke datum wilt ontvangen.

Slim en snel geregeld.

Modelbrief blauw 4

Gratis Brief Verzoek Terugbetaling van Betaling op Verkeerde Rekening. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Betaald op verkeerde rekening

Je hebt per ongeluk een bedrag naar de verkeerde rekening overgemaakt. Een foutje is snel gemaakt met internetbankieren. Denk aan een foute combinatie van naam en rekening of een andere vergissing. Dit wordt ook wel “onverschuldigde betaling” genoemd. Je wilt het geld terug. Stuur deze brief en vraag om direct terugstorten van je geld. Er staat ook in dat je rente gaat vragen als je niet binnen 8 dagen je geld hebt.

Wat moet je zelf invullen

Je moet datum en bedrag opnemen en jouw gegevens waarop je het geld terug wilt ontvangen. Je moet zelf adresgegevens van de tegenpartij opzoeken.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Bedrag en datum;
  • Stelling dat je een fout hebt gemaakt;
  • Verzoek tot directe retourbetaling;
  • Mogelijke vervolgstappen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het kan de beste overkomen. Geld overmaken naar de verkeerde rekening of persoon. Alleen in het bordspel Monopoly mag je dat bedrag dan houden: “vergissing van de bank in uw voordeel”. In de werkelijke wereld moet je het geld gewoon terugbetalen. Spectaculaire voorbeelden halen de krant. De dagelijkse kleine foutjes niet.

Als jij een dergelijke vergissing hebt begaan, stuur dan snel deze brief. Daarvoor moet je wel de gegevens van de persoon of organisatie zoeken aan wie je het geld per ongeluk hebt overgemaakt.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Verzoek Terugbetaling van Betaling op Verkeerde Rekening” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...