Brief Vernietiging Aankoop Minderjarig Kind

 0,00 excl. btw

Minderjarige kinderen kunnen geen overeenkomst sluiten zonder toestemming van hun ouders. Als ze dat toch hebben gedaan en jij bent het er niet mee eens, dan kun je dat terugdraaien. Gebruik onze voorbeeldbrief met het verzoek tot vernietiging overeenkomst.

Up-to-date: wet- en regelgeving 2024

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief Vernietiging Aankoop Minderjarig Kind. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Direct in je e-mail

Download direct

Eenvoudig invullen

Veilig betalen

Omschrijving

Vernietiging aankoop minderjarig kind

Brief voor de vernietiging overeenkomst aangegaan door een minderjarig kind. Jouw kind heeft een product of dienst (bijv. een vakantie of iets dergelijks) gekocht. Daar ben jij het helemaal niet mee eens. Gelukkig kan een minderjarige niet zomaar van alles kopen of bestellen. Je vernietigt de levering van het product of de dienst.

Het vernietigen van een overeenkomst betekent dat het product terug naar de winkel gaat en je kind het bedrag terugkrijgt. De situatie moet dus worden hersteld zoals die was voor de overeenkomst is aangegaan. Kocht jouw kind een veel te dure smartphone? Dan moet die telefoon terug, het liefst in de verpakking.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf omschrijven welke overeenkomst je wilt vernietigen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Inroepen vernietiging;
  • Onderbouwing met wetsartikelen;
  • Aanbod dat je direct alles terugstuurt.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Minderjarigen kunnen zonder toestemming geen geldige koopovereenkomst sluiten. Ouders (officieel: wettelijk vertegenwoordigers) kunnen die overeenkomst vernietigen. De verkoper of leverancier moest begrijpen dat de minderjarige geen toestemming had.

Kinderen kunnen wel dingen kopen waarvan het gebruikelijk is dat ze die kopen. Hoe ouder ze zijn, hoe meer ze dus mogen. Het is een glijdende schaal, waar je naast zwart en wit ook veel grijs op hebt. Want kan een 15-jarige een hele dure winterjas kopen? De meeste winkels nemen het risico. Maar het zal niet moeilijk zijn om een dergelijke aankoop terug te draaien op grond van het ontbreken van toestemming. Natuurlijk kunnen kinderen wel gewoon eten en drinken kopen. We hebben het juridische verhaal hier uitgelegd.

Tot slot: bij online aankopen kun je gebruik maken van het retourrecht bij online aankopen. Daar gelden minder strikte eisen voor.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

2 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief Vernietiging Aankoop Minderjarig Kind” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...