Minutes GMS Dissolution Ltd.

Aandeelhoudersbesluit om een BV op te heffen

 10,00 excl. btw

Notulen van de AVA waarin wordt besloten tot het ontbinden van de besloten vennootschap. Dit is de eerste stap op weg om een BV definitief op te heffen. Met dit model wordt ook een vereffenaar aangewezen. Je kunt ook de Engelse vertaling van onze notulen downloaden.

Word document

Easy to fill in

Download directly

In your mailbox

Secure checkout

Description

Ontbinden BV (liquidatie)

Notulen van de algemene vergadering van aandeelhouders waarin wordt besloten tot ontbinding van de besloten vennootschap. Dit is een uitgebreide ontbinding. Je kan een BV ook snel opheffen, dat noem je turboliquidatie, waar je andere notulen voor nodig hebt.

Dit is het formele ontbindingsbesluit (ontbinden en opheffen BV) waarin ook direct een vereffenaar wordt aangewezen. De notulen constateren een hele reeks formele zaken. Die moeten natuurlijk wel gecontroleerd worden, zoals dat er voldoende stemmen aanwezig zijn en de vergadering correct bij elkaar is geroepen.

Our Minutes GMS Dissolution Ltd. are also available in Dutch.

Wat moet je zelf invullen

De vereffenaar zal in het model naar keuze een/geen beloning ontvangen voor zijn werk. Je moet zelf de namen van aanwezigen, de aandeelhouders, datum en plaats opnemen. Ook moet je natuurlijk de notulen ondertekenen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Algemene bepalingen vergadering;
  • Datum ontbinding vennootschap;
  • Aanwijzing vereffenaar;
  • Aanwijzen opslaan stukken.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het is mogelijk een vennootschap te ontbinden, het definitief beëindigen van de BV. Dit einde start met een besluit van de aandeelhouders. Hierna moet dit besluit ter inzage liggen bij de Kamer van Koophandel. Soms moet je een advertentie plaatsen in een nieuwsblad. Er moet in deze gevallen altijd een vereffenaar worden aangewezen. Je moet de administratie ergens bewaren. Op die manier kunnen schuldeisers en andere partijen zoals de belastingdienst nog zaken terugvinden.

Verschillende manieren van ontbinden BV

Er zijn grof gezegd twee manieren om een BV op te heffen. Een super snelle, de turboliquidatie. Die kan je gebruiken als er geen schulden of vermogen in de BV zitten. Je besluit dan als aandeelhouder(s) dat de BV leeg is. Daarna kan je die direct opheffen. In dat geval zijn de aandeelhouders persoonlijk aansprakelijk als er achteraf toch nog schuldeisers blijken te zijn. De andere weg voor het ontbinden van de vennootschap is de iets langer durende. Daarvoor gebruik je deze notulen.

De BV maakt bekend dat ze opgeheven zal worden. Waarna de schuldeisers zich kunnen melden. Hierna maakt de vereffenaar alles in orde. Dat is vergelijkbaar met een curator. Alle bezittingen worden verkocht waarmee de schuldeisers zijn betaald. Daarna heft de vereffenaar de BV op. Voordeel is dat de aandeelhouders niet aansprakelijk zijn. Nadeel is dat het veel meer werk is en kosten met zich meebrengt.

Specifications

Bestand Word-document
Soort Notulen
Taal / Language Engels
Doelgroep Zakelijk
Aantal 2 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Minutes GMS Dissolution Ltd.” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translator

Hans Liemburg

“If you have any questions, please feel free to send me a message.”

Related items...