Minutes GMS Expedited Dissolution Ltd.

Versneld een besloten vennootschap opheffen

 15,00 excl. btw

Opheffen en beëindigen van een BV zonder baten, dus zonder vereffening. Turboliquidatie is een eenvoudige en snelle manier om van een BV af te komen. Zorg wel dat je de procedure goed volgt. Je kunt ook de Nederlandse versie van deze notulen downloaden.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Aandeelhoudersbesluit turboliquidatie

De wet kent de mogelijkheid om een BV zonder baten per direct op te heffen (art. 2:19 lid 4 BW). Je moet een balans zonder bezittingen hebben om dit besluit te kunnen nemen. Deze snelle opheffing zonder vereffening noem je een turboliquidatie.

De BV moet zoveel mogelijk de bekende schuldeisers hebben betaald. Zorg ook dat je alle lopende contracten hebt opgezegd, zoals huurovereenkomsten en dergelijke. Voor het aandeelhoudersbesluit moet je zorgen dat de balans is opgeschoond.

Our Minutes GMS Expedited Dissolution Ltd. are also available in Dutch.

Wat moet je zelf invullen

Kijk in de statuten of er nog bijzondere verplichtingen zijn bij het nemen van dit besluit. De notulen gaan uit van een BV met slechts één aandeelhouder, of in ieder geval van unanimiteit. Je moet de feitelijke gegevens in de kop opnemen.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Formelen eisen die aan de aandeelhoudersvergadering worden gesteld;
  • Inhoud besluit;
  • Aanwijzing bewaarder.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De mogelijkheid om een rechtspersoon direct op te heffen had als doel te voorkomen dat er faillissementen zijn zonder baten. De rechtspersoon zonder baten kan zichzelf opheffen. Dit voorkomt dat een curator voor niets aan het werk is. De BV die zich opheft mag geen baten op de balans hebben.

De zogeheten turboliquidatie wordt ook misbruikt. Aandeelhouders hevelen activa over naar een andere BV en liquideren de lege BV. Schuldeisers blijven met lege handen achter.

Na het besluit kan je de BV uitschrijven uit het handelsregister. Er is geen vereffenaar nodig, want er valt niets te vereffenen. Er moet een bewaarder aangesteld die gedurende zeven jaar de administratie bewaart.

Bestand

Word-document

Soort

Notulen

Taal / Language

Engels

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Minutes GMS Expedited Dissolution Ltd.” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...