Notulen Bestuursbesluit Opheffen Stichting

Liquideren en een vereffenaar aanwijzen

 5,00 excl. btw

(3 klantbeoordelingen)

Je wilt een stichting opheffen. Hiervoor heb je een formeel bestuursbesluit nodig. Verder kan je alles zelf. Het besluit moet correct genomen en genotuleerd zijn. Daarvoor gebruik je dit perfecte model. Zo weet je zeker dat je het besluit goed hebt vastgelegd.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Opheffen Stichting

De notulen om een bestuursbesluit vast te leggen van het bestuur voor de opheffing stichting. Als de stichting geen activiteiten meer heeft kun je het beste de stichting opheffen. Hiervoor moet een besluit zijn van het stichtingsbestuur. Daarna moet kort een balans worden opgemaakt. Hierin staan de schulden en bezittingen.

Alle schulden moeten worden voldaan. Blijft er dan nog een saldo over dan moet dit uitgekeerd in overeenstemming met de statuten. Zeker bij een stichting met de ANBI-status is het van groot belang dat het batig saldo correct wordt uitgekeerd.

Wat moet je zelf invullen

Het bestuur benoemt een zogeheten vereffenaar. Ze besluit ook wat er met een eventueel saldo moet gebeuren. Ze wijst ook de plek aan waar de administratie zal worden opgeslagen. Vergeet niet om de wijziging door te geven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Zoek goed uit wat jouw bestaande statuten zeggen over het opheffen van de organisatie.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Bepalingen over het besluit en de rechtsgeldigheid;
 • Aanwijzen vereffenaar;
 • Aanwijzen doel voor eventueel positief saldo;
 • Opslagplaats oude administratie;
 • Officiële ondertekening stichtingsbestuur.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Veel stichtingen zijn na een tijdje niet meer actief. Vaak hebben die een langdurig slapend bestaan. Dat kost jaarlijks een klein bedrag voor de bankrekening en mogelijk enkele andere kosten. Je kunt ook de stichting opheffen. Je hoeft daar niet voor naar een notaris. Dan kun je het saldo uitkeren aan het doel waar de stichting voor is opgericht.

Wat zijn notulen tot opheffing van een stichting?

Notulen zijn de schriftelijke weergave van een besluit. Dat wil niet zeggen dat er een daadwerkelijke vergadering hoeft te zijn geweest. De besluitvorming kan ook buiten een vergadering hebben plaatsgevonden.

Voor de opheffing van een stichting is altijd een formeel bestuursbesluit noodzakelijk. Daarin wordt besloten tot opheffing en afronding. Waarna een bestuurslid opdracht krijgt tot verdere formele afhandeling van de opheffing.

Wanneer gebruik je deze notulen?

Je kan een stichting opheffen zonder notaris. Je moet wel zelf de juiste formele stappen zetten. Er zal minimaal een formeel bestuursbesluit moeten zijn. Dat besluit moet altijd zijn vastgelegd in notulen. Dat bestuursbesluit is verplicht op grond van de statuten van de stichting. Het kan zijn dat er in die statuten nog extra eisen zijn gesteld aan de besluitvorming.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Notulen

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Bestemd voor

Stichting

Reviews

3 beoordelingen voor Notulen Bestuursbesluit Opheffen Stichting

 1. Ruben Mol

  Handige puntsgewijze notulen, zodat je weet welke besluiten en stappen je als bestuur moet nemen om te kunnen ontbinden.

 2. Margot Stenveld

  Snelle service. Ik kreeg uitgebreid antwoord op mijn mail.

  • Scholto Bos

   Graag gedaan. Bedankt voor je bestelling.

 3. Edwin de Pous

  Zeer goed geformuleerd besluit dat ik op mijn eigen pc kon invullen en uitprinten.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...