Notulen Bestuursbesluit Aanstellen Directeur Stichting

 2,00 excl. btw

(1 klantbeoordeling)

Notulen voor een bestuursbesluit waarmee een directeur voor de stichting wordt aangesteld. Voor het in dienst nemen is een besluit van het bestuur een eis. Het is een belangrijk besluit, omdat er voor de stichting grote gevolgen aan verbonden zijn. Het bestuur treedt ook op als werkgever.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Aanstellen directeur

Om bij een stichting een directeur in dienst te nemen moet het stichtingsbestuur een bestuursbesluit nemen. In dat besluit legt het bestuur zich vast om een directeur te benoemen op de arbeidsvoorwaarden zoals die zijn overeengekomen. Een formeel besluit is meestal een eis in de statuten. De stichting gaat immers een langdurige en meestal kostbare verplichting aan.

Naast het bestuursbesluit is er ook een arbeidsovereenkomst nodig tussen de directeur en de stichting. Een model voor een arbeidsovereenkomst directeur stichting vind je ook op onze website.

Wat moet je zelf invullen

Vul de naam van de directeur, soort arbeidsovereenkomst (bepaalde of onbepaalde tijd), beloning en de ingangsdatum in. Voeg ook een kopie van de arbeidsovereenkomst als bijlage toe.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Formele vereisten van de vergadering en het besluit;
  • Gegevens over de directeur en de overeenkomst.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een stichting heeft geen winstoogmerk. Dat zegt niets over het feit dat een stichting geen personeel zou kunnen hebben. Veel stichtingen hebben een directeur. Die directeur kan vervolgens binnen zekere grenzen de stichting runnen in de dagelijkse praktijk.

Bij een stichting is het bestuur altijd verantwoordelijk en dus ook mogelijk aansprakelijk. De directeur kan wel de dagelijkse leiding hebben, maar dat doet juridisch niet af aan de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Dit bestuursbesluit maakt onderdeel uit van de stichting compleet bundel.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Notulen
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Zakelijk
Aantal 1 pagina
Bestemd voor Stichting

Reviews

1 beoordeling voor Notulen Bestuursbesluit Aanstellen Directeur Stichting

  1. L. Crins

    Praktisch en duidelijk geschreven.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Stichting Compleet Bundel
€ 50,00

Iedere stichting heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 7 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...