Notulen Bestuursbesluit Aanstellen Directeur Stichting

12,95

(1 review)

Notulen voor een bestuursbesluit waarmee een directeur voor de stichting wordt aangesteld. Voor het in dienst nemen van een directeur is een formeel besluit van het bestuur een eis. Het vastleggen van dat besluit luister nauw. Het is een belangrijk besluit omdat er voor de stichting forse gevolgen aan verbonden zijn. Het bestuur treedt ook op als werkgever van de directeur. Leg daarom dit besluit goed vast en gebruik daarvoor de bijgaande notulen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Aanstellen directeur

Om bij een stichting een directeur in dienst te nemen moet het stichtingsbestuur een bestuursbesluit nemen. In dat besluit legt het bestuur zich vast om een directeur te benoemen op de arbeidsvoorwaarden zoals die zijn overeengekomen. Een formeel besluit is meestal een eis in de statuten. De stichting gaat immers een langdurige en meestal kostbare verplichting aan.
Naast het bestuursbesluit is er ook een arbeidsovereenkomst nodig tussen de directeur en de stichting. Een model voor een arbeidsovereenkomst directeur stichting vind je ook op onze site,

Wat je zelf invult in de notulen

Je neemt de belangrijkste gegevens op in het besluit. Naam van de directeur, soort arbeidsovereenkomst (bepaalde tijd of onbepaalde tijd), de beloning en de ingangsdatum. Sluit een kopie van de arbeidsovereenkomst als bijlage bij het besluit.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • de formele vereisten van de vergadering en het besluit;
  • de gegevens over de directeur en de overeenkomst.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een stichting heeft geen winstoogmerk. Dat zegt niets over het feit dat een stichting geen personeel zou kunnen hebben. Veel stichtingen hebben een directeur. Die directeur kan vervolgens binnen zekere grenzen de stichting runnen in de dagelijkse praktijk. Voor de afbakening van de taken en bevoegdheden van de directeur is een ander document beschikbaar.
Het bestuur moet de directeur formeel benoemen, zij doet dat het beste met een apart bestuursbesluit.
Bij een stichting is het bestuur altijd verantwoordelijk en dus ook mogelijk aansprakelijk. De directeur kan wel de dagelijkse leiding hebben, maar dat doet juridisch niet af aan de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.
Dit bestuursbesluit maakt onderdeel uit van het pakket met juridische documenten voor een stichting. Wil je alles voor jouw stichting goed vastleggen, dan kan je het beste het complete pakket afnemen.

Bestand

Word-document

Soort

Notulen

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Bestemd voor

Stichting

Reviews

1 review voor Notulen Bestuursbesluit Aanstellen Directeur Stichting

  1. L. Crins

    Praktisch en duidelijk geschreven.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles voor je stichting

Iedere stichting heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 9 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht met...