Aannemingsovereenkomst

Verbouwingsafspraken tussen opdrachtgever en aannemer

 35,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Deze aannemingsovereenkomst is voor elk soort verbouwing. Download dit model als je aannemer bent en een dicht getikt contract nodig hebt. Slopen, leidingen, schuren en stucen. Alle afspraken staan in dit contract om de juridische risico’s te beperken.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Aannemingsovereenkomst voorbeeld

Uitgebreid model waarbij een aannemer in opdracht een bouwproject uitvoert. Het kan gaan om ieder soort verbouwing, dus om een serre, vervanging van een badkamer of voegen van je gevel. Je maakt afspraken over het resultaat en is dus zeker geen arbeidsovereenkomst.

De opdrachtgever is verantwoordelijk voor de door  constructies en werkwijzen. Deze partij of zijn uitvoerder is ook aansprakelijk voor de door of namens hem gegeven aanwijzingen en opdrachten. De opdrachtgever moet zorgen voor een goede specificatie. Meestal doe je dat met een bouwbestek.

De aannemer is aansprakelijk voor schade aan het werk. Buitengewone omstandigheden vallen daarbuiten. Na het verstrijken van de onderhoudstermijn is de aannemer niet meer aansprakelijk voor tekortkomingen.

Wat moet je zelf invullen

Vul alle feitelijke gegevens, zoals de aanneemsom, startdatum en doorlooptijd. Je kunt ook specifieke afspraken maken over ontbindende voorwaarden en garantiebedragen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Bouwproject;
 • Planning;
 • Budget;
 • Verantwoordelijkheden;
 • Kwaliteitseisen en garanties;
 • Wijzigingen in het project;
 • Vertraging en extra kosten;
 • Afhandeling geschillen;
 • Onderhoud;
 • Voorschot en eindafrekening.

Verder zijn passages opgenomen over het al dan niet van toepassing zijn van subsidie en eventuele Nationale Hypotheek Garantie of ander waarborgcertificaat.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een goede aannemingsovereenkomst is belangrijk voor een soepel verloop van het bouwproject en het voorkomen van conflicten tussen opdrachtgever en aannemer. Het regelt duidelijk de verantwoordelijkheden en verplichtingen van beide partijen, en biedt daardoor juridische bescherming. Bovendien maakt een heldere overeenkomst het mogelijk om snel en efficiënt problemen op te lossen wanneer ze zich voordoen. Zeker bij particulier opdrachtgeverschap moet je goed kijken wie welke risico’s draagt.

Wat is een aannemingsovereenkomst?

Een aannemingsovereenkomst in de bouw is een contract tussen een opdrachtgever en een aannemer. Het regelt de verantwoordelijkheden en verplichtingen van beide partijen voor de uitvoering van een bouwproject. Een aannemingsovereenkomst is een belangrijk document voor zowel de opdrachtgever als de aannemer, omdat het de basis vormt voor de samenwerking tijdens het bouwproces.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Overeenkomst
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Particulier , Zakelijk
Aantal 10 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Aannemingsovereenkomst

 1. Frank Eijkhout

  Degelijk en uitgebreid model. Het hielp mij ook als checklist om geen zaken te vergeten die in een latere fase belangrijk zijn.

 2. M. Roeleven

  Alles helder en goed omschreven.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...