Aannemingsovereenkomst

 24,95

(1 review)

Een aannemingsovereenkomst om een woning, kantoor of ander gebouw te laten bouwen, of een deel daarvan. Je bepaalt wat er tot stand moet komen en hoe dat moet gebeuren. Hier vind je het perfecte contract. Je hebt de keuze tussen een voorbeeld voor een verbouwing of nieuwbouw.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Aannemingsovereenkomst voorbeeld

Uitgebreid model van een aannemingsovereenkomst waarbij een aannemer ten behoeve van de opdrachtgever een bouwwerk zal bouwen. Het kan gaan om ieder bouwwerk, dus een huis, kantoor, schuur of serre. Een aannemingsovereenkomst is een bijzonder soort contract, deze ziet namelijk op een te bereiken resultaat, het is dus zeker geen arbeidsovereenkomst.

De opdrachtgever is verantwoordelijk voor de door hem voorgeschreven constructies en werkwijzen. Deze partij of zijn uitvoerder is ook aansprakelijk voor de door of namens hem gegeven aanwijzingen en opdrachten. De opdrachtgever moet zorgen voor een goede specificatie. Meestal doe je dat met een bouwbestek.

De aannemer is aansprakelijk voor schade aan het werk. Buitengewone omstandigheden vallen daarbuiten. Na het verstrijken van de onderhoudstermijn is de aannemer niet meer aansprakelijk voor tekortkomingen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet de feitelijke gegevens van het te bouwen werk opnemen. Ook de termijnen zijn zelf te bepalen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Omschrijving van het werk;
 • Verdeling verantwoordelijkheden tussen opdrachtgever en aannemer;
 • Planning;
 • Oplevering;
 • Bouwkosten;
 • Meer en minder werk;
 • Verantwoordelijkheid voor onderhoud;
 • Risico’s van wijziging in omstandigheden;
 • Voorschotten en eindafrekening.

Verder zijn passages opgenomen over het al dan niet van toepassing zijn van subsidie en eventuele Nationale Hypotheek Garantie of ander waarborgcertificaat.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Je doet niet iedere dag zaken met een aannemer. Daarom is het belangrijk om de zaken goed af te spreken. Deze aannemingsovereenkomst gaat over de bouw van een compleet object of een deel daarvan. Zeker bij particulier opdrachtgeverschap moet je goed kijken wie welke risico’s draagt.

Wat is een aannemingsovereenkomst?

De aannemings- of aanneemovereenkomst is een specifieke overeenkomst om een werk van stoffelijke aard (bijvoorbeeld een bouwwerk) tot stand te brengen. De partij die de verplichting op zich neemt, noem je de aannemer. Hij is verantwoordelijk voor het eindresultaat, maar kan het werk door anderen uit laten voeren. Aangezien hij niet zelf de arbeid hoeft te verrichten is er geen sprake van een arbeidsovereenkomst.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

7 pagina's

Reviews

1 review voor Aannemingsovereenkomst

 1. M. Roeleven

  Alles helder en goed omschreven.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...