Vaststellingsovereenkomst

 24,95

Voorbeeld van een vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Deze stel je op als je het samen eens bent over het ontslag. Je spreekt de voorwaarden af en legt die vast in dit contract.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Een uitgebreide vaststellingsovereenkomst tussen partijen waarmee de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Alle aspecten komen aan bod, waaronder een finale kwijting. Dat wil zeggen dat na ondertekening van dit contract werkgever en werknemer niets meer van elkaar te vorderen hebben. Je moet zelf een eventuele vergoeding berekenen en opnemen. Ook data uit de arbeidsovereenkomst en persoonsgegevens moeten ingevoerd worden.

Je regelt als werkgever hiermee dat je alle aanspraken van de werknemer hebt afgedekt. Ook de vakantiedagen, vakantiegeld, pensioenaanspraken en eventuele vorderingen. De werknemer heeft nog de wettelijke bedenktijd om de overeenkomst af te zeggen. Je regelt ook dat de werknemer als hij achteraf ziek wordt zich nog door jouw bedrijfsarts moet laten controleren. Ook vervalt de overeenkomst als de werknemer plotseling komt te overlijden of alsnog op staande voet wordt ontslagen.

Welke gegevens moet je zelf opnemen in deze overeenkomst

Je moet zelf aangeven of en voor welk bedrag je de juridische kosten van de werknemer wilt vergoeden. Natuurlijk ook alle gegevens van de werknemer en de basisgegevens van de oorspronkelijke overeenkomsten.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Reden van ontbinding;
  • Datum einde dienstverband;
  • Opschorting arbeidsplicht;
  • Vergoeding juridische kosten;
  • Ontslagvergoeding;
  • Inleveren eigendommen van werkgever.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De werkgever en werknemer zijn het eens zijn over het einde van de arbeidsovereenkomst. Zij maken afspraken over de ontslagdatum en vergoeding. Dat moet worden vastgelegd in een contract. Hierin wordt duidelijk omschreven dat vanaf een bepaalde datum alle aanspraken zijn vervallen. Met dit model wordt de arbeidsovereenkomst met wederzijdse instemming beëindigd. Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd.

Een ontslag met wederzijds goedvinden komt tot stand door onderhandelingen tussen werkgever en werknemer. Zij maken afspraken over termijnen, transitievergoeding en andere zaken. Die afspraken worden vastgelegd in dit contract.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Vaststellingsovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
149,95

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...