Vaststellingsovereenkomst

Beëindiging van de arbeidsrelatie

 25,00 excl. btw

Model vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden om een arbeidsovereenkomst met een werknemer te beëindigen. Deze stel je op als je het samen eens bent over het ontslag. Je spreekt de voorwaarden af en legt die vast in dit contract.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Een degelijke vaststellingsovereenkomst waarmee de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Alle aspecten van de beëindiging komen aan bod, waaronder finale kwijting. Dat wil zeggen dat na ondertekening van dit contract werkgever en werknemer niets meer van elkaar te vorderen hebben.

Je regelt als werkgever dat je alle aanspraken van de werknemer hebt afgedekt incl. pensioen, vakantiedagen, vakantiegeld en eventuele vorderingen. Verder spreek je af dat als de werknemer achteraf nog ziek wordt zich nog door jouw bedrijfsarts moet laten controleren. De overeenkomst vervalt automatisch als de werknemer plotseling komt te overlijden of alsnog op staande voet wordt ontslagen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf een eventuele vergoeding berekenen en opnemen. Ook moet je aangeven of en voor welk bedrag je de juridische kosten van de werknemer wilt betalen. Verder neem je de persoons- en adresgegevens van beide partijen op. De werknemer heeft een wettelijke bedenktijd van 14 dagen om de overeenkomst te ontbinden.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Reden van ontbinding;
  • Datum einde dienstverband;
  • Opschorting arbeidsplicht;
  • Vergoeding juridische kosten;
  • Ontslagvergoeding;
  • Inleveren eigendommen van werkgever.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De werkgever en werknemer zijn het eens over het einde van de arbeidsovereenkomst. Zij maken afspraken over de ontslagdatum en vergoeding. Dat leg je vast in een contract. Hierin wordt omschreven dat vanaf een bepaalde datum alle aanspraken zijn vervallen. Met dit model wordt de arbeidsovereenkomst met wederzijdse instemming beëindigd. Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd.

Een ontslag met wederzijds goedvinden komt tot stand door onderhandelingen. De werkgever en werkgever maken afspraken over termijnen, transitievergoeding en andere zaken.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vaststellingsovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 75,00

Om je HRM goed te organiseren heb je een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 12 documenten samengesteld. Hiermee heb je het in één keer slim geregeld.

Vaak samen gekocht...