Brief aan Aannemer Nakoming Overeenkomst

 1,00 excl. btw

Een aannemer heeft de afgesproken werkzaamheden niet, onvolledig of onjuist verricht. Met deze modelbrief verzoek je het bedrijf die alsnog uit te voeren. Hierin verwijs je naar de nakoming van een eerder getekende offerte of overeenkomst.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Nakoming overeenkomst aannemer

Je hebt een overeenkomst met een zelfstandig aannemer of aannemingsbedrijf. Dit kan een mondeling, maar ook schriftelijk contract zijn. Denk aan een getekende offerte of een bevestiging per e-mail. De afgesproken werkzaamheden zijn niet, onvolledig of verkeerd uitgevoerd.

Met deze brief verzoek je de aannemer de werkzaamheden alsnog uit te voeren of te herstellen. Je stelt daarbij een termijn in om de aannemingsovereenkomst alsnog (goed) uit te voeren. Deze brief kun je gebruiken voor alle werkzaamheden in je woning of ander bouwobject, dus ook voor een stukadoor, loodgieter, schilder of klusjesman.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zo duidelijk mogelijk omschrijven wat er volgens jou is afgesproken en wat er niet goed is uitgevoerd. Ook moet je aangeven welk resultaat je wel bevredigend vindt. Laat je niet verleiden om aan te geven op welke manier de aannemer dat moet doen. Dat is zijn verantwoordelijkheid. Jij hebt alleen belang bij het eindresultaat.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving werkzaamheden;
  • Omschrijving klachten;
  • Termijn om werkzaamheden uit te voeren;
  • Verzoek tot overleg einddatum;
  • Aankondiging verhaal mogelijke schade.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Als de werkzaamheden door een aannemer niet goed zijn uitgevoerd, moet je hem de gelegenheid geven deze alsnog te herstellen. Je spreekt dan een termijn af. Mocht er binnen die termijn geen bevredigende oplossing zijn, dan kun je de aannemer aansprakelijk stellen. Hoe dan ook begin je altijd met iemand de kans te geven alsnog goed te presteren. Pas dan betaal je de factuur of besluit je om juridische stappen te nemen.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan Aannemer Nakoming Overeenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...