Overeenkomst voor Koop of Verkoop van een Eenmanszaak

 25,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Verkoop van een eenmanszaak. Ook dan heb je een goede overeenkomst nodig. Wat verkoop je en per wanneer, hoe zit het met de overlopende risico’s of opbrengsten. Met dit contract verkoop je eenvoudig en toch goed jouw eenmanszaak.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Verkoop eenmanszaak

Verkoopcontract van een eenmanszaak voor de volle en vrije eigendom van onderneming met alle lusten, lasten, inventaris, personeel en goodwill. Het komt er neer dat door een juiste omschrijving van wat er in de zaak zit een verkoop mogelijk is. Juridisch gezien is dit een activa-transactie.

Vaak heeft een eenmanszaak een waarde, zeker als er bestaande opdrachten en zelfs mogelijk personeel aanwezig is. Inventaris, goodwill, website, domeinnaam, handelsnaam. Allemaal zaken die een waarde hebben en dus verkocht kunnen worden.

Wat moet je zelf invullen

Deze overeenkomst kan je zelf aanvullen met bijlagen waarop je eventuele zaken kunt specificeren. Denk aan een lijst met debiteuren of inventaris.

De overeenkomst is gekoppeld aan overname van de mogelijke huur. Als dat niet speelt moet je dat artikel verwijderen. In onze databank is een speciale overeenkomst voor de overname van de huur, een zogeheten indeplaatsstelling huurovereenkomst. In dit model blijven de schulden die al bestaan voor overdracht voor rekening van de verkoper. De opbrengsten van bestaande debiteuren zijn voor de koper. Ook dat kan je natuurlijk anders regelen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Koper en verkoper;
 • Welke zaak wordt verkocht;
 • Waaruit bestaat de zaak;
 • Datum overdracht, vorderingen en aansprakelijkheid;
 • Personeel (eventueel);
 • Garanties;
 • Rechtskeuze.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De verkoop van een eenmanszaak zal meestal bestaan uit de overdracht van enkele concrete zaken zoals een naam, voorraden, website en dergelijke. Ook in die gevallen is het heel verstandig een contract op te stellen. Dan is duidelijk wat de datum is waarop de zaak overgaat. Ook kan je zaken regelen over concurrentie en aansprakelijkheid. Dit contract is geschikt voor zzp’ers die hun zaak willen verkopen.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Overeenkomst
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Zakelijk
Aantal 4 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Overeenkomst voor Koop of Verkoop van een Eenmanszaak

 1. Danae

  Super duidelijk. En slim van mij om na een veel te hoge prijs van mijn boekhouder verder te zoeken naar een betaalbaar contract.

  • Scholto Bos

   Haha! Zeker slim en bedankt voor je bestelling.

 2. Heidi R.

  Via een andere site hierop terecht gekomen. Vond gelijk wat ik nodig had.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...