Advertentieovereenkomst

Geschikt voor zowel print als online adverteren

 15,00 excl. btw

(1 review)

Een advertentieovereenkomst waarin je afspraken maakt met een adverteerder. Je gebruikt dit contract als je één of meerdere advertentieruimtes wilt verkopen bijv. op een website, social media kanaal of in een schriftelijke uitgave (verenigingsblad, wijkkrant, tijdschrift etc).

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Advertentiecontract Voorbeeld

Een uitgewerkt voorbeeld van een advertentieovereenkomst tussen een adverteerder en de aanbieder van advertentieruimte. In dit contract leg je vast wat je van elkaar mag verwachten. Je maakt afspraken over de aanlevertermijn, duur en betaling.

Er staan ook afspraken in over eventuele annulering en weigering, bijv. als de advertentie niet aan de afgesproken kwaliteitseisen voldoet. Je kunt dit modelcontract voor zowel offline als online adverteren gebruiken.

Wat moet je zelf invullen

Je vult de namen van beide partijen in. Verder vul je het bedrag en de looptijd van de advertentie in. Ook voeg je een bijlage toe met de aanleverspecificaties. Na ondertekening door beide partijen is er sprake van rechtsgeldig advertentiecontract.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Regels over de advertentie;
 • Prijs van de advertentie;
 • Aanbetaling en eindafrekening;
 • Plaatsing;
 • Overmacht;
 • Annulering.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij een advertentieovereenkomst regelen partijen onder andere de mogelijkheid van de aanbieder van advertentieruimte om advertenties te weigeren. Er staan ook afspraken in over overmacht. Ons voorbeeld kun je gebruiken voor elke vorm van adverteren, zowel online (beeld, tekst of audio) als in kranten, tijdschriften of clubbladen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

1 review voor Advertentieovereenkomst

 1. 8684bd02bdc660c03d588e1abc90d421? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Lianne Pals

  Precies wat ik/wij nodig hadden.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...