Sponsorovereenkomst
Deze sponsorovereenkomst is te gebruiken voor de sponsoring van een vereniging, stichting of evenement. Denk als sponsor ook na over mogelijkheden om tussentijds de sponsoring te stoppen, bijvoorbeeld aan de problemen in de sport met doping en geweld.
Wat moet je zelf invullen
Je vult zelf de gegevens van je organisatie in. Je moet natuurlijk ook aangeven welke tegenprestatie er zal zijn.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Hoogte van sponsorbijdrage en btw;
- Tegenprestatie van organisatie;
- Mogelijkheid en wijze van verlenging;
- Looptijd sponsoring.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij sponsoring stelt een organisatie (meestal een bedrijf) geld of diensten ter beschikking aan een vereniging, stichting of goed doel. In de overeenkomst is duidelijk opgenomen wat partijen over en weer van elkaar mogen verwachten.
Sponsoring is steeds belangrijker als inkomstenbron. Bijvoorbeeld in de kunst en de sport heeft de overheid de afgelopen jaren de subsidies sterk verminderd. De organisaties moeten nu zelf op zoek naar sponsors. Het is van groot belang om in een sponsorovereenkomst de afspraken over sponsoring zo duidelijk mogelijk vast te leggen. Zorg ook dat er duidelijkheid is over de verwachtingen van beide partijen.
Zeker ook heel belangrijk, kijk uit dat er geen overeenkomst van dienstverlening ontstaat. Dan loopt je het risico dat je zelfs BTW moet gaan afgedragen.
Jacqueline Vennegoor –
Hier heb ik helemaal niks aan. Niet eens 1 ster waardig.
Scholto Bos –
Beste Jacqueline, we hebben telefonisch contact gehad om je probleem te bespreken. Ik heb je het volledige bedrag teruggestort, omdat je naar iets anders op zoek was. Jouw vraag is zo specifiek dat we je daar niet bij kunnen helpen.