Sponsorovereenkomst

Praktisch voorbeeld voor verenigingen

 15,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Naast contributie en kantine-omzet is sponsoring één van de belangrijkste geldbronnen voor een vereniging. In dit modelcontract maken jullie afspraken over het bedrag, de looptijd en wat een sponsor als tegenprestatie mag verwachten. Eenvoudig en degelijk voorbeeld.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Sponsorcontract voorbeeld

Je kunt kiezen of je onze sponsorovereenkomst voor (on)bepaalde tijd of voor de sponsoring van een specifiek evenement wilt gebruiken. Ook spreek je met de sponsor af wat de tegenprestatie is. Denk aan het bedrukken van sportkleding of het plaatsen van een reclamebord op de vereniging. In ons voorbeeld staat een overzicht dat je zelf eenvoudig aan kunt passen.

Bekijk ook

onze advertentieovereenkomst als de sponsor alleen maar wil adverteren in jullie nieuwsbrief, clubblad of op jullie website.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens van de vereniging en die van de sponsor in. Verder moeten je het doel, de duur en het bedrag invullen. Controleer goed wie er namens het bestuur tekenbevoegd is, anders is de sponsorovereenkomst niet geldig. Op basis van het getekende contract, stuur je een factuur naar de sponsor.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Hoogte sponsorgeld en btw;
 • Tegenprestatie;
 • Looptijd;
 • Mogelijkheid en wijze van verlenging;
 • Naleving en beëindiging.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Sponsoring is steeds belangrijker als inkomstenbron. Bijvoorbeeld in de sport en cultuursector heeft de overheid de afgelopen jaren de subsidies sterk verminderd. Verenigingen moeten nu zelf op zoek naar extra inkomsten. Met deze sponsorovereenkomst heb je een degelijk voorbeeld in handen om snel afspraken vast te leggen.

Sponsorinkomsten en BTW

Als de vereniging btw-plichtig is, geldt dit meestal ook voor sponsorinkomsten. Dat komt omdat er in ruil voor het sponsorgeld een tegenprestatie staat, zoals reclame op clubkleding of het uitdelen van promotieartikelen. Clubs die zich inzetten op sportief, maatschappelijk en sociaal-cultureel vlak hebben recht op een vrijstelling. Meer informatie vind je op deze pagina van de Rijksoverheid of vraag advies van een boekhouder.

Sponsoring aftrekbaar

Voor ondernemers is sponsoring 100% aftrekbaar als het in ruil voor publiciteit van het bedrijf of bepaalde producten en diensten is. Het heeft dus een zakelijk karakter en is geen donatie. In de sponsorovereenkomst moet duidelijk staan wat de tegenprestatie van de vereniging is. Die moet ook in verhouding staan tot het bedrag. Tot slot is eventuele omzetbelasting gewoon aftrekbaar bij de reguliere btw-aangifte.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Sponsorovereenkomst

 1. Ton Mooijman

  Prima sponsorcontract en snel antwoord op mijn vragen per e-mail.

 2. Jacqueline Vennegoor

  Hier heb ik helemaal niks aan. Niet eens 1 ster waardig.

  • Scholto Bos

   Beste Jacqueline, we hebben telefonisch contact gehad. Ik heb het bedrag direct teruggestort, omdat je naar iets anders op zoek was.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vereniging Compleet Bundel
€ 50,00

Elke vereniging heeft een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 7 documenten samengesteld. Download in één keer en regel het juridisch goed.

Vaak samen gekocht...