Brief Inbreuk Auteursrecht Fotograaf

 3,00 excl. btw

Jouw foto is zonder toestemming gepubliceerd. Op basis van onze brief auteursrecht fotograaf verzoek je alsnog om een vergoeding. Ben je professional, dan vraag je om de vergoeding die je normaal ook zou ontvangen. Ben je amateur, dan sluit je aan bij de tarieven van anderen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Auteursrecht fotograaf

Je bent fotograaf. Jouw foto is zonder jouw toestemming gepubliceerd. Je verzoekt alsnog om een vergoeding. Het doet er niet toe of je professioneel of amateurfotograaf bent. Zonder jouw toestemming mag een foto niet worden gebruikt. Dit is een bijzondere vorm van een zogenaamde onrechtmatige daad. Het relatieve voordeel is dat je voor de schade direct kan aansluiten bij de gangbare vergoeding.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf aangeven waar de foto is gepubliceerd. De vergoeding moet je kort onderbouwen. Daarbij maak je dan gebruik van jouw gangbare vergoeding eventueel verhoogd met een schadeloosstelling. Als je een amateur bent heb je mogelijk geen bedrag dat je normaal kan ontvangen voor je foto’s. Sluit dan aan bij tarieven die je online kan vinden. Bij publicatie op een website kun je toevoegen dat je wilt dat de foto wordt verwijderd.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Stellen auteursrecht;
  • Omschrijving onrechtmatige publicatie;
  • Bedrag van vergoeding.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het publiceren van een foto zonder toestemming van een fotograaf (of zijn persbureau) is onrechtmatig. Dat is een open deur. Zeker op het internet vind je continu foto’s die zijn geplaatst zonder toestemming, laat staan een bronvermelding. Je hebt dan als fotograaf recht op een vergoeding.

Let op: deze brief is niet van toepassing als je helemaal niet wilt dat je foto in deze context wordt geplaatst. Dus als jouw foto plotseling op een website staat waar je niet mee geassocieerd wil worden. In dat geval kun je het beste een jurist inschakelen.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief Inbreuk Auteursrecht Fotograaf” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...