Bankgarantie (Vooruitbetalingsgarantie)

 7,00 excl. btw

Bankgarantie ten behoeve van een koper die bereid is een vooruitbetaling te doen. De verkoper stelt een garantie voor de vooruitbetaling. Ook te gebruiken als de garantie niet afkomstig is van een bank, maar van een andere partij die garant wil staan.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Bankgarantie bij vooruitbetaling

Een bankgarantie ten behoeve van de koper. Die is bereid aan de leverancier een vooruitbetaling te verrichten. Op die manier heeft de verkoper dus een vorm van financiering van de koper.

De koper wil een bankgarantie voor de terugbetaling van de vooruitbetaling. Die kan worden aangesproken indien de leverancier niet aan zijn verplichtingen mocht voldoen. Een vooruitbetalingsgarantie hoeft niet door een bank afgegeven te worden. Als de partij die de garantie afgeeft geen bank is, dan heet de verklaring gewoon een garantie.

Wat moet je zelf invullen

De hele financiering is een uitvloeisel van een andere overeenkomst. In de bankgarantie moet je de onderliggende overeenkomst goed benoemen. Verder natuurlijk de duur en het bedrag.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • De overeenkomst waarvoor de bankgarantie geldig is;
  • Maximale garantiebedrag;
  • Wijze van inroepen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een bankgarantie is een contract. Als bijvoorbeeld twee partijen met elkaar zaken doen en er een periode zit tussen het betalen van het factuurbedrag en het leveren van de goederen, dan kan de leverancier een bankgarantie verlangen. De bank stelt zich dan garant om de schuld uit de overeenkomst hoe dan ook te betalen. De afnemer betaalt hiervoor een vergoeding aan de bank of andere partij. Het is in feite een zekerheidstelling.

Dit soort garanties kosten geld. De kosten bevatten meestal eenmalige behandelkosten, alsmede een jaarlijkse, halfjaarlijkse of kwartaalprovisie ter grootte van een percentage van de gegarandeerde som. Deze kosten lopen door zolang de garantie nog niet is beëindigd. Een procent op jaarbasis als jaarprovisie is normaal.

Bestand

Word-document

Soort

Garantie

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Bankgarantie (Vooruitbetalingsgarantie)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...