Betalingsgarantie Aankoop Onroerende Zaak

 10,00 excl. btw

Betalingsgarantie die voortvloeit uit een voorlopige koopovereenkomst van een onroerend goed. De garantsteller, meestal ouders of andere familieleden, geven de koper een garantie af voor een deel van de koopsom.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Betalingsgarantie

Garantie die voortvloeit uit een voorlopig koopcontract. De koper moet een (bank)garantie afgeven voor zijn verplichtingen uit de koopovereenkomst. Een dergelijke garantie komt meestal van een bank en heet dan bankgarantie. Je kan die ook af laten geven door een andere partij die over voldoende verhaalsmogelijkheden beschikt.

Gebruikelijk is een betalingsgarantie voor een bedrag van veelal 10% van de koopprijs. De garant zal op eerste vordering van de notaris aan hem het bedrag van deze garantie uitkeren. Ouders kunnen bijvoorbeeld garant staan voor hun kinderen bij de aankoop van een woning.

Wat moet je zelf invullen

Een garantie is altijd gekoppeld aan een koopovereenkomst. De gegevens moeten dus op de juiste manier naar elkaar verwijzen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • De overeenkomst waarvoor de garantie geldig is;
  • Het maximale garantiebedrag;
  • De wijze van inroepen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een bankgarantie is een contract. De verkoper van onroerend goed wenst extra zekerheid van de koper. De bank of een andere partij stelt zich garant om (een deel van) de schuld uit de overeenkomst hoe dan ook te betalen.

De koper betaalt meestal een vergoeding aan de bank of garantsteller. Het is in feite een zekerheidstelling. Bankgaranties kosten geld. De kosten bevatten meestal eenmalige behandelkosten, alsmede een jaarlijkse, halfjaarlijkse of kwartaalprovisie ter grootte van een percentage van de gegarandeerde som. Deze kosten lopen door zolang de garantie nog niet is beëindigd. Eén procent op jaarbasis als jaarprovisie is normaal.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Garantie

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Betalingsgarantie Aankoop Onroerende Zaak” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...