Vooruitbetalingsgarantie

Garantstelling voor aanbetaling aan leverancier

 10,00 excl. btw

Een klant is bereid om een aanbetaling te doen, maar wil wel zekerheid dat hij zijn geld terugkrijgt als de leverancier zijn leveringsverplichtingen niet nakomt. Met deze vooruitbetalingsgarantie zorgt een andere partij voor deze zekerheidstelling.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Garantstelling vooruitbetaling

Regelmatig vraagt een leverancier om een aanbetaling. Bij grote opdrachten is de klant best bereid dat te doen, maar loopt dan het risico dat de leverancier failliet gaat of om een andere reden niet kan leveren. De klant wil in dat geval een garantie voor de terugbetaling van de vooruitbetaling.

Deze garantie wordt automatisch aangesproken als de leverancier niet aan zijn verplichtingen voldoet. Vaak wordt een vooruitbetalingsgarantie door een bank afgegeven, maar dat hoeft niet. Iedere vermogende partij die over voldoende liquide middelen beschikt kan garant staan.

Wat moet je zelf invullen

De hele financiering is een uitvloeisel van een andere overeenkomst. In deze garantstelling moet je naar die onderliggende overeenkomst verwijzen. Verder vul je natuurlijk de duur en het bedrag in.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • De overeenkomst waarvoor de garantstelling geldig is;
  • Maximale garantiebedrag;
  • Wijze van inroepen.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een vooruitbetalingsgarantie is een vorm van een bankgarantie. Als bijv. twee partijen zaken met elkaar doen en er een periode zit tussen de betaling van het factuurbedrag en het leveren van de goederen, dan kan de koper een garantstelling verlangen. Een bank of andere partij stelt zich dan garant om de schuld uit de overeenkomst hoe dan ook te betalen. De afnemer betaalt hiervoor een vergoeding.

Dit soort garanties kosten geld. De kosten bevatten meestal eenmalige behandelkosten, alsmede een jaarlijkse, halfjaarlijkse of kwartaalprovisie ter grootte van een percentage van de gegarandeerde som. Deze kosten lopen door zolang de garantie nog niet is beëindigd. Eén procent provisie op jaarbasis is normaal.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Garantie

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

,

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vooruitbetalingsgarantie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...