Bewaarnemingsovereenkomst

Tijdelijke opslag van goederen voor particulieren en bedrijven

 15,00 excl. btw

(2 klantbeoordelingen)

Wil je goederen van anderen opslaan? Met een juridische term heet dat in bewaring nemen van roerende zaken. In deze bewaarnemingsovereenkomst maak je afspraken over de duur, kosten en het brengen en afhalen. Dit voorbeeld is ook verkrijgbaar in het Engels (door beëdigd vertaler).

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Overeenkomst van bewaarneming

Uitgewerkt voorbeeld van een bewaarnemingsovereenkomst om tegen betaling goederen op te slaan. Denk bijv. aan spullen van particulieren, voorraden van bedrijven of geluidsapparatuur van een band. Dit kan in een schuur, loods of andere afgesloten ruimte. Vaak wordt ook wel over een opslagovereenkomst gesproken.

Ons model is geschikt voor commercieel gebruik, maar je kunt het ook gebruiken als particulier. In het contract staat wie de eigenaar van de goederen is en wie de verantwoordelijkheid neemt bij schade of diefstal. Het is ook duidelijk dat er geen sprake is van een huurovereenkomst. Verder staan er afspraken in over betaling en het afhalen of teruggeven van de goederen.

Onze Bewaarnemingsovereenkomst is ook verkrijgbaar in het Engels.

Wat moet je zelf invullen

Je vult zelf de namen van de bewaargever en -nemer in. De bewaarnemer is degene die opslaat en de gever is degene die afgeeft. Verder vul je de ingangsdatum, duur, vergoeding en betaalgegevens in. Je hoeft dit word-document maar één keer aan te schaffen en kunt het voor een onbeperkt aantal klanten gebruiken.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Vergoeding en betaling;
 • Duur en overschrijding termijn;
 • Maximale waarde van de goederen;
 • Bevoegdheden;
 • Rechten en plichten;
 • Aansprakelijkheid bij schade.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij de tijdelijke opslag van goederen staat de eigenaar van de opslag juridisch behoorlijk sterk. Als er niet (op tijd) wordt betaald, hoeft hij de goederen niet af te geven. In deze bewaarnemingsovereenkomst staat duidelijk vermeld dat als niet binnen de afgesproken termijn wordt afgehaald, de bewaarnemer het recht heeft om de spullen te verplaatsen of te verkopen.

Let op: dit contract is alleen geschikt voor de opslag van goederen. Voor het stallen van (motor)voertuigen heb je onze stallingsovereenkomst nodig.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

2 beoordelingen voor Bewaarnemingsovereenkomst

 1. Brenda Schotanus

  Zowel de Nederlandse als het Engelse contract kan ik aan iedereen die vaker goederen van derden in opslag neemt aanbevelen.

  • Scholto Bos

   Hartelijk bedankt voor je aanbeveling, Brenda!

 2. J. Oudhuis

  Ik ben zeer tevreden over jullie overeenkomst. Ook omdat je het voor een eenmalig bedrag voor een onbeperkt aantal stallers mag gebruiken. Dat is nog eens waar voor je geld. Hartelijk dank.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...