Bewaarnemingsovereenkomst

Goederen in bewaring nemen met juridische zekerheid

 15,00 excl. btw

(2 reviews)

Wil je goederen opslaan of stallen? Bijv. caravans, meubels of materiaal? Met een juridische term heet dat in bewaring nemen. In deze bewaarnemingsovereenkomst maak je afspraken over de duur, kosten en zorgplicht om iemands eigendom tegen schade en diefstal te beschermen. Je kunt ook onze Engelse vertaling downloaden.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Bewaarneming

Een bewaarnemingsovereenkomst gebruik je om tegen betaling goederen van iemand anders op te slaan. Vaak wordt ook over een stallingsovereenkomst gesproken. Denk aan de opslag of het stallen van:

 • Auto’s, caravans, boten etc.;
 • Inboedel van particulieren;
 • Voorraden van bedrijven;
 • Geluidsapparatuur van een band;
 • Bouwmateriaal van een aannemer.

In dit contract staat vast wie de eigenaar van de goederen is en wie de verantwoordelijkheid neemt bij schade of diefstal. Het is ook duidelijk dat er geen sprake is van een huurovereenkomst. Verder staan er afspraken in over betaling en het afhalen of teruggeven van de goederen.

Onze Bewaarnemingsovereenkomst is ook in het Engels verkrijgbaar.

Wat moet je zelf invullen

Je vult zelf de namen van de bewaargever en -nemer in. De bewaarnemer is degene die opslaat en de bewaargever is degene die afgeeft. Verder vul je de ingangsdatum, duur, vergoeding en betaalgegevens in.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Vergoeding en betaling;
 • Duur;
 • Rechten en plichten;
 • Aansprakelijkheid bij schade.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij de tijdelijke opslag van goederen staat de eigenaar van de opslag of stalling juridisch behoorlijk sterk. Indien er niet betaald wordt hoeft hij de goederen niet af te geven. In deze bewaarnemingsovereenkomst staat ook dat als niet binnen de afgesproken termijn wordt afgehaald, de bewaarnemer het recht heeft om de spullen te verplaatsen of te verkopen. Let op: je hebt een consignatieovereenkomst nodig als de bewaring als doel heeft om te verkopen.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

4 pagina's

Reviews

2 reviews voor Bewaarnemingsovereenkomst

 1. F336da4102c28ac8be46808be4176e99? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  Brenda Schotanus

  Zowel de Nederlandse als het Engelse contract kan ik aan iedereen die vaker goederen van derden in opslag neemt aanbevelen.

  • 5f215e89158c5ae21ca7688eb1dda834? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

   Scholto Bos

   Hartelijk bedankt voor je aanbeveling, Brenda!

 2. 453dd77d5c0f12ba6b6bd4e8ee3be32a? S=60&d=https%3a%2f%2fwww. Overeenkomsten. Nl%2fwp content%2fuploads%2f2023%2f04%2fmy account avatar

  J. Oudhuis

  Ik ben zeer tevreden over jullie overeenkomst. Ook omdat je het voor een eenmalig bedrag voor een onbeperkt aantal stallers mag gebruiken. Dat is nog eens waar voor je geld. Hartelijk dank.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...