Huurovereenkomst Roerende Zaken

 24,95

Je wilt iets verhuren, zoals een wasmachine, meubel, koffieapparaat of design kleding. Juridisch heet dit een roerend goed. Met deze huurovereenkomst roerende zaken maak je afspraken over de huurprijs, duur en verzekeringen. Bovendien regel je alles dat nodig is om een goed huurcontract op te stellen.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Voorbeeld verhuur roerende zaken

Roerende zaken is de juridische term voor alle spullen en goederen. De verhuur van roerende zaken kan betrekking hebben op erg veel verschillende zaken. De kern is, alles wat van jou is kan je verkopen of verhuren. Belangrijke zaken die je wilt regelen zijn de aansprakelijkheid voor de te verhuren zaken. Wie is er verantwoordelijk voor de reparaties en op wiens kosten vinden die plaats? Hoe zit het met de verzekering?

Wat moet je zelf opnemen in dit contract

Je moet zelf een omschrijving van het gehuurde opnemen, huurprijs, wijze van betaling en de duur van deze huurovereenkomst roerende zaken.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving van het gehuurde;
  • Huurprijs;
  • Duur;
  • Aansprakelijkheid;
  • Verzekering;
  • Reparaties;
  • Mogelijkheid van direct terughalen goederen;
  • Sancties.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het verhuren van spullen (juridisch roerende zaken) zou je altijd met een contract moeten regelen. De kern van ons recht is dat indien iemand iets in zijn bezit heeft, dat we ervan uitgaan dat die dan eigenaar is. Dus heeft iemand anders mijn boormachine in bezit? Dan gaat het recht ervan uit dat hij ook de eigenaar zal zijn. Dat is alleen anders als ik kan bewijzen dat het wel degelijk mijn boormachine is. Dat zal dan veel eenvoudiger zijn met een door twee personen ondertekend huurcontract.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

2 pagina's

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Huurovereenkomst Roerende Zaken” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...