Bezwaarschrift Gemeente

Bezwaar tegen gemeentelijk besluit maken

 0,00 excl. btw

Een gemeente heeft een besluit genomen, bijv. om een omgevingsvergunning te verlenen. Jij bent het er niet mee eens en maakt bezwaar. Dat moet je schriftelijk binnen een termijn van 6 weken doen. Gebruik daarvoor ons voorbeeld bezwaarschrift gemeente als basis.

Update: gecontroleerd voor wet- en regelgeving 2024.

Slim en snel geregeld.

Gratis Bezwaarschrift Gemeente. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Bezwaarschrift gemeente voorbeeld

Je bent het niet eens met een door de gemeente genomen besluit. Dat kan van alles zijn, zoals het verstrekken van een omgevingsvergunning. Denk bijv. aan de bouw van een dakkapel, het plaatsen van windmolens of het kappen van bomen bij jou in de straat. Je bezwaar kan klein of groot zijn. Op basis van een bezwaarschrift gemeente omschrijf je waarom je het er niet mee eens bent.

Ons voorbeeld kun je ook gebruiken voor provincies en andere overheidsorganen.

Wat moet je zelf invullen

Vul de gegevens over het gemeentebesluit in verwijs naar het kenmerk. Vul vervolgens zo concreet mogelijk in wat de redenen zijn van jouw bezwaar. Bij een bezwaarschrift hoef je geen juridische bezwaren aan te dragen. Je vraagt om een nieuwe inhoudelijke beoordeling. Eventueel kun je vragen om mondeling toelichting te geven.

Het adres waar je het bezwaar moet indienen moet je goed uitzoeken. Dit kan een specifieke afdeling van de gemeente zijn. Als het een schriftelijk besluit was, kan je het adres daarop vinden. Het kan natuurlijk ook een besluit zijn dat jij nooit persoonlijk hebt ontvangen. Bel dan met het gemeenteloket om te vragen naar welke afdeling je het bezwaarschrift toe moet sturen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Gegevens besluit;
  • Rechtmatigheid bezwaar;
  • Gronden bezwaar;
  • Verzoek te worden gehoord.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Ons bezwaarschrift gemeente is een formele brief. Binnen 6 weken na een besluit van een gemeente, provincie of ander overheidsorgaan kunnen belanghebbenden bezwaar indienen. Het kan gaan om een besluit dat zich rechtstreeks tot jou richtte. Je kunt je ook voorstellen dat jij niet de direct betrokkene, maar wel belanghebbende bent. Een voorbeeld is dat de buren een omgevingsvergunning kregen voor het plaatsen van een garage die het licht uit jouw tuin wegneemt. Ook daar mag je bezwaar tegen maken.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier, Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bezwaarschrift Gemeente” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...