Bezwaarschrift WOZ-waarde

 0,00 excl. btw

Model bezwaarschrift WOZ-waarde voor particulieren en ondernemers. De gemeentelijke aanslag onroerendezaakbelasting (OZB) is volgens jou te hoog. Je vindt dat de waarde van het object onjuist is getaxeerd en verzoekt om herwaardering. Dit moet binnen 6 weken.

Slim en snel geregeld.

Bezwaarschrift woz waarde

Gratis Bezwaarschrift WOZ-waarde. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Bezwaar WOZ

Bezwaarschrift aan de gemeente tegen de opgelegde aanslag onroerende zaakbelasting (OZB). Het bezwaar richt zicht tegen de waarde die is toegekend aan de woning of ander object. Dit voorbeeld is opgesteld vanuit de eigenaar/gebruiker. Je verzoekt tot nieuwe vaststelling van de WOZ-waarde. Als je dit bezwaarschrift WOZ-waarde als ondernemer indient, moet je ook aantonen dat je namens de onderneming optreedt.

Wat moet je zelf invullen

Vul je naam- en adresgegevens in. Je moet onderbouwen waarom je het niet eens bent met de vastgestelde waarde. Dat kan bijv. met een taxatierapport of op basis van recente vraagprijzen op funda.nl. Hiermee kun je aantonen dat vergelijkbare woningen in de buurt goedkoper zijn dan de WOZ-waarde die de gemeente aan jouw huis toekende. Als je er geld voor over hebt: de daadwerkelijke verkoopprijzen staan in het kadaster.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Bezwaar tegen hoogte;
  • Verzoek vernietiging besluit;
  • Verzoek nieuwe vaststelling.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De OZB aanslag is gebaseerd op de waarde van jouw woning. Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe hoger de belasting die je moet betalen. Indien die in jouw ogen te hoog is, kun je bezwaar maken. Bezwaar is de eerste stap. Als je bezwaarschrift WOZ-waarde wordt afgewezen, kun je in beroep aan de hand van dit beroepschrift OZB. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht heb je recht op een vergoeding van (een deel van) de kosten die je maakt voor dit bezwaarschrift.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Bezwaarschrift WOZ-waarde” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...