Brief aan ex-partner Beëindiging Samenlevingsovereenkomst

 0,00

Voorbeeldbrief om een samenlevingsovereenkomst op te zeggen. Het is verstandig om schriftelijk de exacte datum van het staken van de samenleving vast te leggen. Daarmee is ook duidelijk dat je niet langer verantwoordelijk bent voor de uitgaven van je ex-partner.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief aan ex-partner Beëindiging Samenlevingsovereenkomst. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Beëindiging samenlevingsovereenkomst

Voorbeeldbrief om een samenlevingsovereenkomst op te zeggen. In het contract staat waarschijnlijk dat deze automatisch stopt als de samenleving staakt. Toch is het aan te bevelen om de datum expliciet in een brief te bevestigen. In deze brief geef je ook aan dat er nog afspraken gemaakt moeten worden over spullen, huis en een eventuele auto.

Het lijkt formeel, een brief beëindiging samenlevingsovereenkomst, maar het kan belangrijk zijn. De wijze van verdeling van geld, schulden, woning en goederen zullen vermoedelijk in de samenlevingsovereenkomst zijn opgenomen. Als je dat goed wilt regelen, dan zet je ook de verdeling straks op papier. Dat voorkomt dat je achteraf discussies krijgt over hoe iets verdeeld is.

Wat moet je zelf invullen

Natuurlijk jullie beide namen, vooral de datum waarop volgens jou daadwerkelijk een einde is gekomen aan de samenleving. Een voorstel (wij hebben een voorbeeld opgenomen) van hoe en wanneer je wilt praten over de verdeling van de spullen.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Datum staken samenleven;
  • Voorstel wie in de woning blijft wonen;
  • Aankondiging verdeling overige zaken.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Tijdens de looptijd van een samenlevingsovereenkomst zijn jullie verantwoordelijk voor elkaar, voor schulden en bezittingen. Als jullie uit elkaar gaan is het verstandig om te bepalen op welke datum dat is. Dan kun je achteraf niet geconfronteerd worden met schulden die zijn aangegaan nadat jullie al uit elkaar waren.

In extreme gevallen kun je ook een verbod tot binnentreden afgeven. Dat is een huisverbod en mogelijk zelfs ook een contactverbod. Door dat te baseren op jouw huurderschap of eigendom van de woning kun je het zonder rechter regelen. Lees ook ons artikel: samenwonen en uit elkaar gaan, wat te regelen.

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

1 pagina

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brief aan ex-partner Beëindiging Samenlevingsovereenkomst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...