Schenkingsovereenkomst Ouder-Kind

7,95

(1 review)

Voor ouders die hun kinderen eenmalig een groot bedrag willen schenken. Met deze Schenkingsovereenkomst Ouder-Kind mag je één keer veel geld aan je kinderen geven. Als ouder maak je gebruik van de eenmalige fiscale vrijstelling.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Schenken met verruimde vrijstelling

Eenmalige kans dat ouders hun kinderen een groot bedrag mogen geven. De overeenkomst regelt het bedrag, de wijze waarop het ter beschikking wordt gesteld en eventueel dat het niet in de huwelijkse gemeenschap valt. Omdat het ontvangen van een schenking ook gevolgen heeft voor de fiscale positie van het kind, moet deze begunstigde ook tekenen. Hiermee verklaart het kind de schenking te aanvaarden.

Kinderen moeten meerderjarig zijn om een schenking te kunnen aanvaarden. Maak een Schenkingsovereenkomst Ouder-Kind als je geld weggeeft in de familie. Het is ook van belang voor de verhoudingen binnen de familie.

Wat je zelf moet invullen in dit contract

De gegevens van de schenker (twee als jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd), van de ontvanger en over de bedragen. De maximale bedragen kan je vinden op de site van De Belastingdienst.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • reden van de schenking;
  • verhouding schenker ontvanger;
  • bedrag;
  • aanvullende voorwaarden.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Ieder jaar kunnen ouders hun kinderen een bedrag schenken waarover de kinderen geen belasting hoeven te betalen. Dit bedrag wijzigt ieder jaar. Tussen hun 18e en 40e mogen ouders de kinderen eenmalig een extra groot bedrag geven. Het gaat hier om een algemene vrijstelling. Er is ook een bijzonder vrijstelling voor een gift die gebruikt wordt voor de eigen woning. Jouw kind moet wel aangifte doen van de schenking en daarbij aangeven dat gebruik wordt gemaakt van de vrijstelling.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

Aantal

2 pagina's

Reviews

1 review voor Schenkingsovereenkomst Ouder-Kind

  1. Niek Jacobs

    Simpele uitleg en voor ons een duidelijke overeenkomst.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak samen gekocht met...