Brief aan Verhuurder Achterstallig Onderhoud

Laatste waarschuwing en ingebrekestelling

 0,00 excl. btw

Voorbeeld van een laatste herinnering aan de verhuurder over achterstallig onderhoud. Je hebt al eerder schriftelijk of per e-mail verzocht om reparatie of vervanging. Nu kondig je aan dat als de werkzaamheden niet binnen een afgesproken termijn zijn verricht, je huur gaat inhouden.

Up-to-date voor wet- en regelgeving 2024.

Slim en snel geregeld.

Gratis Brief aan Verhuurder Achterstallig Onderhoud. Vul je e-mailadres in en download dit word-bestand.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Achterstallig onderhoud huurwoning

Je klaagt al geruime tijd bij je verhuurder over achterstallig onderhoud. Ondanks jouw inspanning wordt er niets aan gedaan. Deze brief is een laatste waarschuwing over de nakoming van de huurovereenkomst.

Je stelt een laatste termijn waarbinnen je verwacht dat het onderhoud is uitgevoerd. Ook kondig je aan dat je overgaat tot eenzijdige huurverlaging als de werkzaamheden niet binnen die termijn zijn verricht.

Wat moet je zelf invullen

Je moet zelf aangeven welk achterstallig onderhoud nog moet plaatsvinden. Natuurlijk vul je ook de gegevens van jou, de woning en die van de verhuurder in.

Deze voorbeeldbrief gaat ervan uit dat je eerder schriftelijk (of per e-mail) hebt geklaagd. Je moet die eerdere datum opnemen. Vanaf dat moment ga je namelijk de huurverlaging doorvoeren. Ook moet je zelf een termijn bepalen waarin de reparatie(s) verricht moet(en) zijn. Afhankelijk van de werkzaamheden is twee weken of een maand een redelijke termijn.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

  • Herhaling eerdere klacht;
  • Termijnstelling;
  • Aankondiging van huurverlaging.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Het is lastig om als huurder stappen te nemen tegen een verhuurder die zijn afspraken niet nakomt. In dit geval stel je je op het standpunt dat jouw woongenot is aangetast door het achterstallige onderhoud. Je krijgt dus niet wat je hebt afgesproken. Dit belemmert jou in je woongenot, of huurgenot als ondernemer.

Let op: het is verstandig om een potje te maken van de huur die je niet gaat betalen. Als je dan later toch geen gelijk krijgt kun je de achterstallige huur alsnog betalen. Kom je er niet uit? Dan kun je bij de huurcommissie een procedure starten.

Wat is achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud wil zeggen dat er door slecht (of verkeerd) onderhoud schade is ontstaan. Meestal wordt deze term bij onroerend goed gebruikt. Officieel is er een verschil met de term onderhoudsachterstand. In dat geval is er alleen onderhoud nodig en nog geen sprake van schade.

Er is dus een verschil tussen kozijnen die alleen geverfd moeten worden (onderhoudsachterstand) of kozijnen die verrot zijn, omdat er al tijden geen goede verflaag op zit (achterstallig onderhoud). In beide gevallen kan de huurder huurverhoging weigeren of een procedure aanspannen om alsnog onderhoud te eisen.

Specificaties

Bestand

Word-document

Soort

Brief

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Particulier

,

Zakelijk

Aantal

1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Verhuurder Achterstallig Onderhoud” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

Vaak samen gekocht...