Brief aan Werknemer Aanvraag Ouderschapsverlof

Goedkeuring en verzoek om overleg

 2,00 excl. btw

Brief van werkgever aan de werknemer die ouderschapsverlof heeft aangevraagd. Wettelijk kan je dat niet weigeren. Met deze brief bevestig je dat en geef je aan om in overleg te treden over de exacte invulling van het verlof.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Toestemming ouderschapsverlof

De werknemer heeft een verzoek ingediend voor een ouderschapsverlof. Dit verlof is geregeld in de Wet Arbeid en Zorg. Als werkgever ben je in principe akkoord met het aangevraagde verlof. Wettelijk kan je het ook uitsluitend in uitzonderlijke gevallen weigeren. Met deze brief bevestig je dat je akkoord bent.

Wat moet je zelf invullen

Je moet de gegevens van de werknemer invullen. Je kunt deze brief eenvoudig overnemen in de huisstijl van jullie eigen organisatie.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Toestemming ouderschapsverlof;
  • Verzoek aanvullende documenten;
  • Verzoek overleg exacte data.

Context

De wet arbeid en zorg geeft de werknemer recht op ouderschapsverlof. Dat verlof kan een werknemer opnemen in de eerste acht jaar na de geboorte. Het verlof is dan maximaal 26 weken. Het verlof is wettelijk onbetaald. Het kan natuurlijk zijn dat er voor jouw organisatie andere regels gelden. Bijvoorbeeld doordat bij CAO of in de arbeidsovereenkomst iets anders is afgesproken. Je hebt als werkgever niets te zeggen over de reden of de invulling van het verlof.

Een werknemer kan het verlof per kind aanvragen. Dat wil zeggen dat bij twee kinderen iemand ook twee keer 26 weken kan aanvragen. De invulling moeten jullie onderling afspreken.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Brief
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Zakelijk
Aantal 1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Aanvraag Ouderschapsverlof” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 75,00

Om je HRM goed te organiseren heb je een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 12 documenten samengesteld. Hiermee heb je het in één keer slim geregeld.

Vaak samen gekocht...