Voorbeeld arbeidsovereenkomst bepaalde tijd
Twee typen arbeidsovereenkomst bepaalde tijd. De meest gekozen is het contract met een begindatum en einddatum, dus voor een bepaalde periode. Op de einddatum is de overeenkomst van rechtswege beëindigd.
Je kunt ook kiezen voor de duur van een bepaald project. Hiermee koppel je het arbeidscontract aan de projectduur. Bijvoorbeeld de bouw van een huis, de uitvoering van een onderzoek, eigenlijk elk afgebakend project. In dit geval is de overeenkomst van rechtswege beëindigd op het moment dat het project is afgerond. Dat maakt deze beide contracten anders dan de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd waar geen einddatum geldt.
Wat moet je zelf invullen
De overeenkomst heeft een aantal keuzes. Natuurlijk moet je de feitelijke gegevens van de werknemer en de werkgever invullen. Verder geef je de functienaam aan, de beloning, de duur en spreek je een eventuele proeftijd af.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Datum indiensttreding;
- Contractduur en opzegging;
- Werktijden;
- Salaris;
- Onkostenvergoeding;
- Vakantiedagen;
- Ziekte en arbeidsongeschiktheid;
- Nevenwerkzaamheden;
- Geheimhouding;
- Non-concurrentie;
- Einde dienstverband.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een arbeidsovereenkomst kan worden aangegaan voor een bepaalde tijd. Die tijd kan in een periode zijn vastgelegd of gekoppeld aan een project of gebeurtenis. Een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd kan maximaal twee keer worden verlengd in een periode van twee jaar. Je kan geen concurrentiebeding sluiten bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst.
Dit model gaat uit van een organisatie zonder CAO. Is er wel een CAO dan moet je controleren of de bepalingen van dit arbeidscontract niet in strijd zijn. Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd kunnen een beperking hebben in datumbereik. Een andere manier om een overeenkomst voor bepaalde tijd af te spreken is door deze te koppelen aan de duur van een project of gebeurtenis, zoals vervanging bij zwangerschap. Dit contract is aangepast aan het nieuwe ontslagrecht.
Wahid Lalmohamed –
Goede arbeidsovereenkomst en niet duur.