Arbeidsovereenkomst Bepaalde Tijd

Tijdelijk contract voor een werknemer opstellen

 17,95

(1 review)

Uitgebreid voorbeeld van een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, in het dagelijks taalgebruik ook wel tijdelijk contract genoemd. Je hebt de keuze. De eerste is voor een bepaalde periode, dus bijv. 1 jaar. De tweede is voor de duur van een project.

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Betaalmethodes

Voorbeeld arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Twee typen arbeidsovereenkomst bepaalde tijd. De meest gekozen is het contract met een begindatum en einddatum, dus voor een bepaalde periode. Op de einddatum is de overeenkomst van rechtswege beëindigd.

Je kunt ook kiezen voor de duur van een bepaald project. Hiermee koppel je het arbeidscontract aan de projectduur. Bijvoorbeeld de bouw van een huis, de uitvoering van een onderzoek, eigenlijk elk afgebakend project. In dit geval is de overeenkomst van rechtswege beëindigd op het moment dat het project is afgerond. Dat maakt deze beide contracten anders dan de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd waar geen einddatum geldt.

Wat moet je zelf invullen

De overeenkomst heeft een aantal keuzes. Natuurlijk moet je de feitelijke gegevens van de werknemer en de werkgever invullen. Verder geef je de functienaam aan, de beloning, de duur en spreek je een eventuele proeftijd af.

Samenvatting

Bevat bepalingen over:

 • Datum indiensttreding;
 • Contractduur en opzegging;
 • Werktijden;
 • Salaris;
 • Onkostenvergoeding;
 • Vakantiedagen;
 • Ziekte en arbeidsongeschiktheid;
 • Nevenwerkzaamheden;
 • Geheimhouding;
 • Non-concurrentie;
 • Einde dienstverband.

Context

Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Een arbeidsovereenkomst kan worden aangegaan voor een bepaalde tijd. Die tijd kan in een periode zijn vastgelegd of gekoppeld aan een project of gebeurtenis. Een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd kan maximaal twee keer worden verlengd in een periode van twee jaar. Je kan geen concurrentiebeding sluiten bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Dit model gaat uit van een organisatie zonder CAO. Is er wel een CAO dan moet je controleren of de bepalingen van dit arbeidscontract niet in strijd zijn. Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd kunnen een beperking hebben in datumbereik. Een andere manier om een overeenkomst voor bepaalde tijd af te spreken is door deze te koppelen aan de duur van een project of gebeurtenis, zoals vervanging bij zwangerschap. Dit contract is aangepast aan het nieuwe ontslagrecht.

Bestand

Word-document

Soort

Overeenkomst

Taal / Language

Nederlands

Doelgroep

Zakelijk

Aantal

3 pagina's

Reviews

1 review voor Arbeidsovereenkomst Bepaalde Tijd

 1. Wahid Lalmohamed

  Goede arbeidsovereenkomst en niet duur.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HRM Compleet Bundel
149,95

Om je P&O goed te organiseren heb je een reeks contracten nodig. Wij hebben een set van 21 documenten samengesteld. Hiermee is jouw organisatie in één klap up-to-date.

Vaak samen gekocht met...