Brief aan Werknemer Aanvraag Aanvullend Geboorteverlof

Goedkeuring en verzoek om informatie

 2,00 excl. btw

Bevestiging van de werkgever met toestemming voor een aanvullend geboorteverlof. Dat kan je in principe niet weigeren als werkgever. Met de brief geef je duidelijk de voorwaarden van het verlof aan. Er geldt een duur van vijf weken (5x het aantal arbeidsuren per week).

Word-document

Eenvoudig invullen

Direct downloaden

Gelijk in je e-mail

Veilig betalen

Omschrijving

Aanvullend geboorteverlof aanvragen

De werknemer heeft mondeling of schriftelijk een aanvraag aanvullend geboorteverlof bij jou ingediend. Dat is een verlof dat ingaat na het reguliere geboorteverlof. Dit verlof is geregeld in de Wet Arbeid en Zorg.

Als werkgever ben je in principe akkoord met het aangevraagde verlof. Wettelijk kan je het ook uitsluitend in uitzonderlijke gevallen weigeren. Met deze brief bevestig je dat je akkoord bent. Je vraagt om aanvullend bewijs dat jij als werkgever nodig hebt om de aanvraag bij het UWV te kunnen indienen.

Wat moet je zelf invullen

Je moet de gegevens van de werknemer invullen. Het is wel aardig als je de eerste zin wat aanpast op de concrete werkelijke situatie. Je kunt deze brief eenvoudig overnemen in jullie eigen briefpapier.

Samenvatting

Bevat de volgende bepalingen:

  • Toestemming voor het aanvullende geboorteverlof;
  • Verzoek aanvullende gegevens;
  • Verzoek overleg exacte data.

Context

De Wet arbeid en zorg geeft de werknemer recht op diverse vormen van verlof. Eén van die verlofvormen is aanvullend geboorteverlof. Dat verlof sluit aan op het reguliere geboorteverlof. De werkgever kan dit verlof niet weigeren, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn. De doorbetaling van het loon vindt plaats door het UWV.

Het gaat om een verlof van vijf weken. De werknemer kan dat in eenmaal opnemen of gespreid. Het moet wel in zijn geheel zijn opgenomen in de eerste zes maanden na de geboorte. Ook moet het in ieder geval bij het UWV in één keer zijn aangevraagd. Om die reden zou je als werkgever ook moeten stellen dat een werknemer dit ook in één keer aanvraagt.

Voor de aanvraag van de uitkering heb je exacte geboortedatum nodig. De maximale uitkering is beperkt tot het maximum dagloon. Het staat een werkgever vrij om een hogere vergoeding uit te betalen. In sommige gevallen is hier in een CAO een regeling voor opgenomen. Meer informatie vind je op deze pagina van de Rijksoverheid.

Specificaties

Bestand Word-document
Soort Brief
Taal / Language Nederlands
Doelgroep Zakelijk
Aantal 1 pagina

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brief aan Werknemer Aanvraag Aanvullend Geboorteverlof” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Scholto Bos

“Als je vragen hebt, kun je mij gerust een bericht sturen.”

HRM Compleet Bundel
€ 75,00

Om je HRM goed te organiseren heb je een set contracten en reglementen nodig. Wij hebben een bundel van 12 documenten samengesteld. Hiermee heb je het in één keer slim geregeld.

Vaak samen gekocht...